Arata ca scos din filmele SF pe langa masinile obisnuite. Noul Aston Martin Valkyrie testat pentru prima data pe sosea

  • Cel mai puternic motor aspirat din industrie
  • Productie limitata la doar 150 de exemplare
  • Livrarile programate pentru a doua parte a lui 2020
Distribuie pe Facebook

Aston Martin Valkyrie a fost testat pentru prima data pe drumurile publice. Super masina cu peste 1100 de cai putere va fi replicata in numai 150 de exemplare iar livrarile sunt programate pentru a doua parte a anului curent.

Producatorul britanic de automobile lucreaza la super masina Valkyrie de aproape trei ani. Pentru acest proiect, Aston Martin a colaborat cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing si cu cei de la Cosworth, acestia din urma fiind vinovati pentru dezvoltarea celui mai puternic motor aspirat din industrie.

Aston Martin Valkyrie

Este vorba despre un V12 de 6.5 litri care dezvolta 1.014 cai putere si 740 Nm. Numai ca sistemul de propulsie al noului Valkyrie este hibrid, realizat impreuna cu Rimac, si livreaza in total 1.176 de cai putere la 10.500 de rotatii pe minut si 900 Nm cuplu la 6.000 rpm.

Aston Martin Valkyrie

Toate cele 150 de exemplare, deja rezervate, sunt proiectate pentru a oferi performante de top pe circuit insa vor putea fi conduse fara nicio problema si pe drumurile publice.

Aston Martin Valkyrie

Tocmai de aceea, Aston Martin tocmai a scos pentru prima data in teste noul Valkyrie pe soselele din apropiere de Silverstone. Prima sesiune a fost condusa de Chris Goodwin, pilot de teste in cadrul producatorului britanic.

Aston Martin Valkyrie

Inginerii vor sa se asigure ca pasagerii super masinii cu cel mai puternic motor aspirat din industrie vor avea un oarecare confort atunci cand nu forteaza cei peste 1000 de cai putere pe circuit.

Aston Martin Valkyrie

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, livrarile noului Valkyrie sunt programate pentru a doua parte a anului curent.

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Aston Martin Valkyrie
mai multe