Asa a luat nastere Bugatti DIVO, super masina cu pret astronomic si productie limitata la 40 de exemplare

  • Proiectul a fost anuntat in 2018
  • Dupa un an a fost finalizat prototipul
  • Productie limitata la 40 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile povesteste cum a luat nastere Divo, super masina bazata pe Chiron construita special pentru clientii care doreau un Bugatti mai agil. Primele exemplare vor ajunge in curand la viitorii proprietari.

La doi ani de la lansare, primele exemplare Bugatti Divo sunt programate sa ajunga zilele acestea la viitorii proprietar. Cu aceasta ocazie, brand-ul din Molsheim povesteste cum s-a nascut aceasta super masina cu pret astronomic (5 milioane de euro) si productie limitata la doar 40 de exemplare.

Bugatti Divo

In 2018, mai exact la inceputul anului, mai multi clienti s-au adresat celor de la Bugatti spunandu-le ca si-ar dori o super masina care sa fie mai agila pe viraje decat un Chiron.

Bugatti Divo

Dupa ce au dezbatut putin, reprezentantii companiei au dat unda verde acestui proiect. Obiectivele erau simple: sa fie diferita de Chiron, cu o productie limitata pentru a nu-si pierde din exclusivitate, agila pe circuit si, nu in ultimul rand, confortabila.

Bugatti Divo

In vara aceluiasi an, Bugatti anunta ca numele noului model va fi Divo iar design-ul a fost gata in urmatoarele doua luni. Reactiile din partea posibililor clienti fiind pozitive, francezii au continuat cu dezvoltarea unui prototip.

Bugatti Divo

La un an de la inceperea proiectului, inginerii au finalizat prototipul. A urmat mai apoi testarea componentelor sasiului si a suspensiei (peste 5000 de kilometri si viteze de pana la 380 km/h) iar calibrarea lor s-a desfasurat pe unele dintre cele mai solicitante circuite din lume, inclusiv celebrul Nurburgring.

Bugatti Divo

Prin instalarea unor roti mai usoare, a unui sistem audio nou, mai putin material insonorizant si eliminarea unor compartimente de depozitare din habitaclu, inginerii au reusit sa scada masa masinii cu 35 de kilograme, comparativ cu un Chiron.

La randul ei, aerodinamica a fost imbunatatita si toate elementele noi au crescut apasarea la sol cu 90 de kilograme.

Bugatti Divo

Singura piesa care a ramas nemodificata este motorul. Divo este propulsat de aceeasi unitate quad-turbo W16 de 8.0 litri ca si Chiron, agregat care dezvolta 1500 de cai putere. Viteza maxima? 380 de km/h.

Bugatti Divo

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, productia lui Divo este limitata la doar 40 de exemplare si toate au fost deja rezervate.

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Bugatti Divo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Bugatti Divo
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Aprilie 2020