ASA arata prima masina fabricata de suedezii de la Koenigsegg

ASA arata prima masina fabricata de suedezii de la Koenigsegg
  • Primul K'segg fabricat vreodata este un prototip
  • Masina suedeza ascunde sub capota un V8 de provenienta Audi
  • Caroseria se remarca printr-o nuanta de... maroniu
Distribuie pe Facebook

Chiar daca la prima vedere ar putea fi confundata cu o replica sau copie, aceasta este - de fapt - prima masina fabricata de suedezii de la Koenigsegg.

CCXR, Agera R sau One:1. Sunt nume sinonime cu performanta absoluta, pe care le cunoaste o intreaga planeta si care nu mai au nevoie de nici un fel de introducere sau prezentare.

Inainte insa de cei trei mari eroi ai Koenigsegg, care se pregatesc sa fie acompaniati in Hall of Fame-ul industriei auto de exercitiul de inginerie denumit Regera, a fost... Prototype.

Primul Koenigsegg fabricat

Primul Koenigsegg fabricat

Prototype este denumirea la care raspunde prima masina fabricata de suedezi, masina care poate fi admirata in prezent in cadrul Motala Motormuseum aflat la 200 km de sud-vestul orasului Stockholm.

Automobilul cu pricina are o caroserie realizata din materiale compozite si, spre deosebire de restul modelelor Koenigsegg, gazduieste in compartimentul motor un V8 de 4.2 litri.

Un V8 de 4.2 litri si provenienta Audi, mai exact, usor modificat pentru a livrat rotilor undeva in jurul a 300 de cai putere - prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, conform suedezilor.

Cel mai important aspect despre Koenigsegg Prototype abia acum soseste insa: la momentul prezentarii sale, adica in anul 1996, masina era finisata in argintiu si avea usi normale.

Odata cu dezvoltarea unei prime versiuni a portierelor folosite in ziua de astazi de supercarurile suedeze, automobilul cu pricina a fost readus in atelierul de vopsit si bagat intr-o "baie" de negru.

Primul Koenigsegg fabricat

Primul Koenigsegg fabricat

Negru care, dupa cum isi aminteste Christian von Koenigsegg s-a dovedit a fi mult prea greu de intretinut, concluzia finala fiind ca prototipul in cauza are nevoie de... o noua culoare.

Revopsirea masinii a fost aranjata prin intermediul telefonului, suedezii si cei de la atelierul de vopsitorie cazand de acord asupra unui portocaliu-caramiziu. Nuanta care nu a iesit intocmai asa cum si-a dorit Christian von Koenigsegg si ai lui...

Primul Koenigsegg fabricat

Primul Koenigsegg fabricat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Primul Koenigsegg fabricat
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Octombrie 2015