Asculta in premiera un V12 turat in peste 12.000 rpm. Va echipa cea mai avansata masina de strada lansata vreodata

Asculta in premiera un V12 turat in peste 12.000 rpm. Va echipa cea mai avansata masina de strada lansata vreodata
  • Motor V12 aspirat natural
  • Inginerii l-au turat la peste 12.000 rpm
  • Livrarile programate pentru 2022
Distribuie pe Facebook

Gordon Murray Automotive a publicat un clip video in care putem auzi pentru prima data motorul V12 care urmeaza sa echipeze noua super masina T50. Livrarile sunt programate pentru 2022.

In urma cu cateva luni, Gordon Murray Automotive - compania creatorului celebrului McLaren F1 - a publicat primele imagini si informatii cu privire la o noua super masina care ar urma sa fie lansata pe piata.

Este vorba despre T50, despre care Murray sustinea la acea vreme ca se vrea a fi cea mai avansata si aerodinamica masina de strada cunoscuta vreodata de omenire.

Gandita in stilu-i caracteristic, masina ar urma sa aiba un ventilator cu diametrul de 400 de milimetri instalat in spate pentru o aerodinamica mai buna. In plus, se urmareste construirea unui habitaclu cu trei locuri dispuse ca la McLaren F1.

Propulsia va fi asigurata de un V12 de 3.9 litri, semnat de Cosworth, capabil de 650 CP si 450 Nm cuplu. In plus, unitatea termica va fi ajutata de un starter generator la 48 de volti si in anumite situatii va putea sa dezvolte 700 de cai putere.

Cu ocazia lansarii site-ului, Gordon Murray Automotive a publicat acum un scurt clip video in care ne da ocazia sa auzim pentru prima data acest motor revolutionar.

Fiindca dezvoltarea noului T50 este inca in faza incipienta, nu vorbim despre un V12 in adevaratul sens al cuvantului, ci despre un prototip cu trei cilindri care ar urma sa evolueze intr-un agregat cu 12 cilindri.

Cel mai impresionant este ca inginerii Cosworth l-au turat la peste 12.100 de rotatii pe minut pe bancul de probe. Da play clipului video de mai jos si asculta cum suna.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Martie 2020