ASTA e momentul asteptat de toata lumea. VIDEO cu noul Bugatti Chiron in timp ce atinge viteza maxima

ASTA e momentul asteptat de toata lumea. VIDEO cu noul Bugatti Chiron in timp ce atinge viteza maxima
  • Noul Bugatti Chiron a debutat oficial in urma cu 2 ani
  • Urmasul vechiului Veyron ofera un motor W16 de 1.500 CP
  • Viteza maxima este limitata de-aceasta data la 420 km/h
Distribuie pe Facebook

Un american si-a scos noul Bugatti Chiron pe o pista de peste patru kilometri lungime si nu s-a oprit din apasat pedala de acceleratie pana cand masina cu motor de opt litri si 1.500 CP nu a atins viteza maxima de 420 km/h.

Chiar daca a trecut mai bine de doi ani de cand Bugatti a prezentat noul Chiron, compania din Molsheim nu a anuntat nici pana la momentul de fata viteza maxima pe care masina cu motor de opt litri si 1.500 CP o poate atinge cu pedala de acceleratie la podea.

Singura certitudine cu privire la acest aspect consta in declaratia initiala potrivit careia urmasul vechiului Veyron este limitat la 420 km/h, insa niciunul dintre proprietarii bolidului de 2.4 milioane de euro nu a incercat pana acum sa verifice spusele oficialilor francezi.

Misterul care pluteste in jurul vitezei maxime a noului Bugatti Chiron ia intr-un final sfarsit, primul material video in care un exemplar al masinii cu motor de opt litri si 1.500 CP goneste cu pedala de acceleratie la podea ajungand de curand pe internet, in speta Youtube.

Scos pe o pista de peste patru kilometri lungime, bolidul de 2.4 milioane de euro porneste incet, insa de pe la 160 km/h nu mai sta la discutii si sprinteaza de parca in spatele sau ar fi inceput sfarsitul lumii, tinand-o tot asa pana la 261 mph sau, daca vrei, 420 km/h.

Despre noul Bugatti Chiron

Asa cum precizam inclusiv la inceputul acestui material, noul Bugatti Chiron a debutat oficial in urma cu aproximativ doi ani si jumatate, in compania unei versiuni imbunatatite a celebrei motorizari cu 16 cilindri, patru turbine si capacitatea de opt litri.

Urmasul vechiului Veyron ofera, drept urmare, o putere maxima de-a dreptul fenomenala, de 1.500 CP, pe care o livreaza in continuare - daca mai exista vreun dubiu - tuturor celor patru roti, prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Multumita plusului considerabil din dreptul puterii maxime, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h a coborat sub 2.5 secunde, pe cand viteza de top a crescut pana la 420 km/h - unde inginerii companiei din Molsheim au si instalat o limita electronica.

Noul Bugatti Chiron va fi construit la randul lui intr-o serie limitata, de aceasta data la 500 de exemplare, cu 50 de bucati mai mult decat in cazul vechiului Veyron, fiecare automobil avand un pret de vanzare de 2.4 milioane de euro (pret net, fara taxe sau optionale incluse).

Distribuie pe Facebook
mai multe