Astea sunt cele mai rare Porsche-uri care au vazut vreodata lumina zilei

Astea sunt cele mai rare Porsche-uri care au vazut vreodata lumina zilei
  • Porsche ne invita in garajul lor secret
  • Nemtii ne prezinta cele mai rare modele din istoria marcii
  • Printre acestea regasim 924 Carrera GTS, 911 GT1 sau 911 SC/RS
Distribuie pe Facebook

Porsche tocmai a inceput o campanie in care posteaza saptamanal cate un filmulet pe canalul lor oficial de Youtube. In cel de mai jos intram in garajul secret al constructorului german, unde facem cunostinta cu cele mai rare 5 Porsche-uri construite vreodata.

Fiecare constructor de automobile are un muzeu sau un garaj special unde isi tine cele mai de pret comori. In aceasta saptamana, Porsche ne invita la ei in garaj pentru a ne prezenta cele mai rare 5 modele din istoria companiei.

Primul pe lista, 964 Turbo S, construit de echipa de curse Weissach in 1992. Doar 86 de exemplare au parasit linia de productie, fiecare dintre ele incorporand mai multe componente imprumutate de la masinile de curse.

Al doilea model prezentat este 924 Carrera GTS, reprodus in doar 49 de unitati, si finisat in nuanta exterioara Indian Red.

Locul 3 este ocupat de legendarul 911 GT1, construit special pentru cursele de anduranta de la LeMans. Porsche a construit doar 21 de exemplare, fiecare cu 521 de cai putere sub capota.

Primele doua locuri sunt ocupate pe rand de Porsche 911 SC/RS din 1984 (doar 20 au fost produse) si de 356 America Roadster (16 unitati produse), predecesorul modelului 356 Speedster.

Distribuie pe Facebook
mai multe