Aston a dezvaluit pretul noului Lagonda Taraf. Modelul costa o avere si jumatate

Aston a dezvaluit pretul noului Lagonda Taraf. Modelul costa o avere si jumatate
  • Aston Martin a dezvaluit pretul noului Lagonda Taraf
  • Limuzina britanica porneste de la 696.000 lire sterline
  • Numai 200 de exemplare vor fi fabricate in total
Distribuie pe Facebook

Iti mai aduci aminte de Lagonda Taraf, surpriza pregatita de Aston Martin pentru Salonul Auto desfasurat la Geneva in aceasta primavara? Ei bine, dupa saptamani si luni intregi de asteptare, exclusivista limuzina britanica a primit in cele din urma un pret de vanzare.

Odata ce Maybach a incetat sa mai existe ca marca de sine statatoare, Bentley si Rolls-Royce au ramas singurele optiuni ale celor aflati in cautarea unui model de lux. Nu insa pentru mult timp, britanicii de la Aston Martin anuntandu-si intentiile de a cuceri inclusiv segmentul destinat limuzinelor excentrice prin lansarea unei versiuni moderne a legendarei Lagonda.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in aceasta toamna si botezat Taraf, modelul cu pricina iese in evidenta atat prin liniile si formele impunatoare ale caroseriei realizate din fibra de carbon, cat si prin interiorul decorat cu materiale dintre cele mai calitative - a caror culoare sau finisare nu cunoaste limite, multumita departamentului de personalizare Q by Aston Martin.

Aston Martin Lagonda - Interior

Aston Martin Lagonda - Interior

In ceea ce priveste departamentul tehnic, versiunea moderna a legendarei Lagonda foloseste aceeasi platforma VH precum Aston Martin-ul Rapide, model de la care provine inclusiv motorizarea aspirata cu 12 cilindri in V si capacitate de 5.9 litri. Astfel, cu 550 CP la dispozitie, acul vitezometrului nu are nici un fel de problema in a atinge si chiar depasi pragul celor 320 km/h.

Un alt punct forte al modelului Taraf il reprezinta exclusivitate, doar 200 astfel de exemplare urmand a fi construite. 100 dintre acestea vor ajunge in Orientul Mijlociu, conform planificarii initiale, in timp ce restul de 100, aparute in urma cererii uriase venite de pe alte continent, au ca destinatie finala anumite tari din Europa, dar si Singapore sau Africa de Sud.

Versiunea moderna a legendarei Lagonda a luat nastere in mainile aceluiasi departament care s-a ocupat si de extremul Vulcan, pretul sau de achizitie fiind astfel pe masura: 696.000 de lire sterline in Marea Britanie sau, daca vrei, o suma extrem de apropiata de cea pentru care poti cumpara - exact, ai vazut / citit bine si nu este nici un fel de gluma! - doua Rolls-Royce-uri Phantom cu ampatament marit.

Aston Martin Lagonda - Interior

Aston Martin Lagonda - Interior

Aston Martin Lagonda - Interior

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Aston Martin Lagonda - Interior
mai multe