Aston Martin ne arata noua masina de curse Vantage GT3

Aston Martin ne arata noua masina de curse Vantage GT3
Cei de la Aston Martin au de gand sa continue traditia in motorsport, iar pentru asta au lansat o masina noua in categoria GT3. Este vorba de modelul Vantage GT3, o masina bazata pe modelul de strada cu acelasi nume, dar cu foarte multe imbunatatiri special realizate pentru circuit.
Distribuie pe Facebook

Modelul de strada Aston Martin Vantage isi imbogateste oferta pentru curse cu inca un model. Este vorba de cel pentru categoria GT3, care se va situa in oferta britanicilor exact intre masina Vantage GT2 si modelul GT4. Ca sa acopere toata plaja de masini performante din diferite competitii precum FIA GT sau chiar Le Mans Series, Aston Martin si-a completat in sfarsit gama si cu un model de GT3.

Aston Martin ne arata noua masina de curse Vantage GT3

Mai exact, este vorba de modelul Vantage care are la baza motorul V12 de 6.0 litri ce produce 600 cp si un cuplu de 700 Nm. Fata de modelul standard, masina de curse a primit un cardan din carbon si o cutie Xtrac secventiala cu 6 trepte, sistem ABS special de curse si un sistem de control al tractiunii de circuit.

Aston Martin ne arata noua masina de curse Vantage GT3

In plus, masina se bucura de un sasiu usor din aluminiu, frane performante cu cate 6 pistonase pe etrier, rollcage din otel omologat FIA si o multime de alte modificari pentru siguranta pilotului, dar si legate de aerodinamica masinii. Greutatea este de 1250 de kg, cu masina goala. Cei de la Aston Martin doresc sa vanda masina echipelor care doresc sa participe in FIA GT3, ADAC Masters, Blancpain Endurance Series si multe alte curse cu masini puternice.

Livrarile vor incepe catre cei care doresc masina abia la inceputul anului viitor. Masina de curse, in functie de modificari si dotari, va avea preturi cuprinse intre 298.000 si 489.000 de dolari. Insa chiar daca ai asemenea bani, nu te grabi sa iti cumperi una si sa o parchezi in fata unor cluburi de fite, pentru ca masina este track-only.


Distribuie pe Facebook
mai multe