Aston Martin pregateste o super masina cu cockpit deschis. Vor fi produse 88 de exemplare

Aston Martin pregateste o super masina cu cockpit deschis. Vor fi produse 88 de exemplare
  • Lansata pe parcursul acestui an
  • Primele livrari programate pentru 2021
  • Doua locuri si cockpit deschis
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a publicat o schita prin care anunta lansarea unui nou supercar. V12 Speedster, pentru ca asa a fost denumit, urmeaza sa fie produs numai in 88 de exemplare si va avea un cockpit deschis.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este extrem de importanta pentru orice constructor de automobile implicat in motorsport datorita provocarilor pe care le ridica. Toti viseaza ca intr-o zi sa isi vada numele alaturi de cei care au reusit sa se impuna pe legendarul circuit francez.

Aston Martin a participat pentru prima data la celebra cursa de la Le Mans in 1931 insa prima victorie a venit de-abia 28 de ani mai tarziu atunci cand Carroll Shelby si Roy Salvadori au terminat pe prima pozitie a podiumului, la categoria S 3.0, cu modelul Aston Martin DBR1/300.

Producatorul britanic vrea sa marcheze acum acest moment important din istoria sa cu un model impresionant. Super masina a fost denumita V12 Speedster si se vrea a fi un roadster cu doua locuri si cockpit deschis, in genul acelui SLR McLaren Stirling Moss.

Aston Martin V12 Speedster

Masina, pe care o putem "studia" momentan numai intr-o schita oficiala, urmeaza sa debuteze in cursul acestui an iar primele exemplare vor ajunge la clienti la inceputul lui 2021. Productia va fi insa limitata la doar 88 de exemplare.

Aston Martin nu a oferit prea multe detalii, precizand numai ca acest V12 Speedster va fi propulsat de un motor V12 de 5.2 litri care va dezvolta 700 de cai putere si 700 Nm cuplu. Putere va fi transmisa, cel mai probabil puntii spate, prin intermediul unei cutii de viteze automate ZF cu 8 trepte.

Distribuie pe Facebook
mai multe