Aston Martin reduce productia modelului V12 Zagato la 101 exemplare

Aston Martin reduce productia modelului V12 Zagato la 101 exemplare
Vesti bune pentru cei care-un pus deja mana pe un exemplar al modelului V12 Zagato: britanicii de la Aston Martin tocmai au anuntat ca vor reduce productia capodoperei lor de la 150 la numai 101 de unitati.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit sub forma de concept in cadrul evenimentului Concorso d'Eleganza Villa d'Este si prezentat in versiunea de serie cateva luni mai tarziu, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Aston Martin V12 Zagato imbina designul excentric si performantele uimitoare intr-unul dintre cele mai dezirabile automobile ale momentului. De asemenea, cu o productie planificata (initial) la numai 150 de exemplare, impresionanta opera de arta a colaborarii italiano-britanice nu dezamageste nici la capitolul exclusivitate. Ba din contra.

Oficialii Aston Martin au anuntat recent ca vor reduce productia modelului V12 Zagato cu pana la 49 de exemplare, de la un numar initial de 150 la un nou total de numai 101 bucati. Motivul luarii acestei decizii ramane doar un simplu mister la acest moment, insa exista unele voci care sustin ca vanzarile slabe inregistrate de exclusivistul automobil reprezinta cauza principala. De asemenea, o alta cauza ar putea fi reprezentata de procesul de constructie extrem de migalos, ce dureaza pana la 2.000 de ore - dintre care 100 sunt dedicate procesului de vopsire.

Indiferent care ar fi insa adevarul, concluzia finala este aceeasi: Produs in 150 de exemplare sau un numai 101 de bucati, noul Aston Martin V12 Zagato ramane in continuare una dintre cele mai impresionante creatii ale lumii auto.

Distribuie pe Facebook
mai multe