Aston Martin se pregateste sa intre in ofensiva pe segmentul sport

Aston Martin se pregateste sa intre in ofensiva pe segmentul sport
  • Aston Martin vrea sa fie un rival serios pentru Ferrari
  • Vanzarile se vor concentra asupra modelului DB9
  • Gama de automobile se va reinnoi in 2018
Distribuie pe Facebook

Aston Martin este o marca de automobile sportive de succes, cu modele precum Vanquish, Rapide sau Vantage, insa niciodata nu s-a gandit la productia in serie mare ca sa intre peste concurenta Porsche, Mercedes-Benz sau chiar Maserati. Se pare insa ca britanicii au planuri mari de acum inainte...

Cei de la Aston Martin au lasat sa se intelegea cateva detalii despre planurile lor de viitor. Si gandurile producatorului de masini sport nu sunt deloc mici. Pe langa faptul ca urmeaza sa dezvolte curand un SUV, asa cum face si Bentley acum, englezii planuiesc sa reinnoiasca toata gama de masini sport. Si vor incepe cu celebrul model DB9, care va incepe sa fie pus in vanzare intr-o noua varianta incepand din 2016.

Aston Martin lucreaza acum la dezvoltarea unor noi platforme si linii de caroserii care vor da o noua identitate vizuala marcii, diferita de modelele de azi. Se pare ca britanicii au de gand sa realizeze masini atat de bine echilibrate si de performante incat sa poata rivaliza cu Ferrari. Probabil manati si de succesul partial din cursa de anduranta de la Le Mans, poate si inversunati de vanzarile destul de slabe, acestia planuiesc sa intre intr-o adevarata ofensiva a vanzarilor pe segmentul sport si super-sport.

Noua arhitectura Aston Martin numita VH va avea aceeasi platforma pentru diferite caroserii. Cel mai nou DB9 care este in curs de dezvoltare se va bucura tot de motorul V12 care va produce in viitor peste 550 cp, dar va fi disponibil totodata si un propulsor V8 inspirat de cel AMG de la Mercedes-Benz, cu o capacitate de 4 litri. Pe langa aceste motoare oarecum noi, pe care cei de la Aston vor sa le pastreze in spiritul traditiei aspirate, fara sa apeleze la turbine si compresoare, vom vedea si posibilitati de alegere a caroseriilor din fibra de carbon si chiar unele platforme mai late.

Noul Aston Martin DB9 se va lansa in 2016, dupa care va urma un inlocuitor pentru modelul Vantage in 2018, urmat de un nou Vanquish in 2019. Adica englezii spera ca pana in 2020 sa intre in top3 al celor mai bine vandute masini sport din lume. Iar lansarea pe piata a unui model sportiv mai accesibil nu este deloc exclusa. Cat despre modelul Rapide, acesta se pare ca va iesi din productie in 2016 si este posibil sa nu mai fie inlocuit cu alta generatie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Iunie 2014