Atelierul de vise: Vizita la fabrica Pagani din Modena, Italia

Atelierul de vise: Vizita la fabrica Pagani din Modena, Italia
  • Fabrica Pagani se afla in San Cesario sul Panaro, la scurta distanta de Modena
  • Primul automobil al constructorului italian, modelul Zonda, a fost lansat in 1999
  • Supercarurile Pagani propulsate de motoare cu 12 cilindri in V, semnate Mercedes-AMG
Distribuie pe Facebook

La cativa kilometri de orasul Modena, in micul San Cesario sul Panaro, o cladire impozanta gazduieste atelierul unuia dintre cele mai mari si mai importante nume ale industriei auto.

O adevarata demonstratie de inginerie si design. Asa pot fi caracterizate, pe scurt, automobilele argentinianului Horacio Pagani, care au reusit sa fascineze o intreaga planeta inca de la prima lor aparitie, de la sfarsitul anilor '90.

Fie ca vorbim de Zonda, fie ca vorbim de Huayra, atentia acordata detaliilor surprinde de fiecare data, in timp ce performantele oferite de motoarele V12 semnate Mercedes-AMG promit sa trezeasca emotii chiar si celor mai putin sensibili oameni.

Nimic nu se compara totusi cu aspectul estetic - atat cel exterior, cat si cel interior, al capodoperelor din micul orasel San Cesario sul Panaro, care pare desprins mai degraba din operele stiintifico-fantastice decat din realitatea perioadei noastre de timp.

Te-ai intrebat insa vreodata unde se dezlantuie aceasta intreaga nebunie artistica si cum arata atelierul de vise al argentinianului Horacio Pagani? In cazul in care raspunsul tau este unul afirmativ... ei bine, misterul a fost acum rezolvat, partial, multumita americanilor de la Google.

Din pacate, turul fabricii Pagani oferit de aplicatia Street View este destul de incomplet, surprinzand numai cateva colturi din lobby-ul constructorului italian de automobile de inalta performanta.


Vizualizare hartă mărită

De asemenea, profitam de aceasta ocazie pentru a reminti ca aceeasi functie Street View a Google Maps ne ofera posibilitatea de a arunca o privire si asupra muzeelor Honda, Lamborghini si, nu in ultimul rand, McLaren. Speram ca acest trend sa continue si pe viitor cu alte nume importante din industria auto, precum Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Ferrari si asa mai departe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Aprilie 2014