Au apelat la nemti pentru un motor mai de Doamne-ajuta. Cum arata noua mandrie a britanicilor

Au apelat la nemti pentru un motor mai de Doamne-ajuta. Cum arata noua mandrie a britanicilor
  • Aston Martin a lansat o versiune V8 a noului DB1
  • Respectiva unitate are ca sursa de provenienta divizia AMG
  • Clientii vor putea experimenta o herghelie de 510 CP
Distribuie pe Facebook

Zvonurile potrivit carora noul Aston Martin DB11 va fi disponibil la vanzare si in companie unei motor V8 de provenienta Mercedes au fost confirmate in cursul acestei dimineti de oficialii companiei britanice.

Inlocuitorul vechiului DB9, noul Aston Martin DB11 a debutat oficial la inceputul primaverii trecute, cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Geneva in perioada 3 - 13 martie 2016.

Asemeni predecesorului sau, modelul britanic ascundea sub capota o motorizare in 12 cilindri, cu mentiunea ca meniul era completat de-aceasta data de doua turbine si o capacitate de doar 5.2 litri.

Aston Martin DB11 cu motor V8

Aston Martin DB11 cu motor V8

Despre o serie de imbunatatiri se putea discuta, de asemenea, si la nivelul valorilor maxime, noul Aston Martin DB11 bucurandu-se de 600 CP si 700 Nm multumita kitului twin-turbo proaspat adoptat.

Pentru cei care nu au nevoie de astfel de cifre si numere, modelul britanic va putea fi comandat incepand de astazi si in compania unui propulsor cu numai opt pistoane si, totodata, de patru litri.

Vorbim, mai exact, despre un benzinar de 510 CP si 675 Nm imprumutat de la divizia AMG a companiei Mercedes, ce se mai regaseste si pe versiunile de performanta ale modelelor C sau E ori S.

Servit in aceasta configuratie, noul Aston Martin DB11 nu este deloc departe de performantele variantei V12, cel putin atunci cand vine vorba despre acceleratia 0 - 100 km/h: 4.0 versus 3.9 secunde.

Aston Martin DB11 cu motor V8

Odata ce trece de pragul anterior amintit, modelul britanic isi continua nestingherit incursiunea pana pe la 301 kilometri pe ora, unde fisa tehnica a motorului V12 indica - ca o paranteza, un 321 km/h.

Pe plan estetic, prezenta motorizarii V8 de patru litri si 510 cai putere sub capota este data de gol de blocurile optice cu tenta fumurie, jantele unice din aliaj si, nu in ultimul rand, capota cu doar doua prize de aer.

Exceptand modificarile deja mentionate, meniul intalnit in cazul de fata mai cuprinde si o serie de schimbari operate la nivelul suspensiei, evacuarii sau soft-ului sistemului de control electronic al stabilitatii (ESP).

Conform oficialilor Aston Martin, noul DB11 cu propulsor in opt cilindri este disponibil la vanzare pentru un minimum de 184.000 euro, in timp ce livrarile vor incepe in ultima parte a anului 2017.

Aston Martin DB11 cu motor V8

Aston Martin DB11 cu motor V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Aston Martin DB11 cu motor V8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2017