Au calcat pedala de acceleratie la podea. Uite cat de rapid este primul Bentley diesel din istorie!

Au calcat pedala de acceleratie la podea. Uite cat de rapid este primul Bentley diesel din istorie!
  • Primul Bentley diesel din istorie a debutat oficial in 2016
  • Noul Bentayga Diesel ofera un V8 TDI de patru litri si 435 CP
  • Viteza maxima este de 270 km/h, potrivit companiei britanice
Distribuie pe Facebook

Bentley a asteptat aproape un secol pentru a lansa pe piata primul sau automobil diesel din istorie. Bentayga Diesel, caci el reprezinta subiectul principal al acestui material, a debutat oficial in anul 2016 si ofera un V8 de patru litri.

Pana acum doi ani, termenii Bentley si diesel erau ca doi magneti care se resping, doua antonime, elemente intr-o antiteza totala. Situatia s-a schimbat insa radical in 2016, atunci cand conducerea marcii britanice a luat decizia de a lansa pe piata Bentayga Diesel.

Comercializat alaturi de o unitate cu opt cilindri si capacitatea de patru litri, imprumutata de la modelul Audi SQ7 TDI, SUV-ul companiei din Crewe ofera o putere maxima de 435 CP. Livrata ambelor punti, evident, printr-o cutie automata in opt rapoarte.

Drept urmare, sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza doar 4.8 secunde, pe cand viteza maxima este de 270 km/h. Sau cel putin asa sustin oficialii Bentley, care mai afirma ca noul Bentayga Diesel are un consum mediu de carburant de 8.0 litri la 100 kilometri.

Nu pentru acesta SUV-ul britanic a fost scos insa in teste pe autostrada, olandezii de la Autotop fiind mai degraba curiosi sa vada cu reactioneaza modelul din Crewe cu pedala de acceleratie la podea. Aventura cu pricina a fost filmata si, bineinteles, urcata pe internet.

Distribuie pe Facebook
mai multe