Au deliberat zile in sir, iar acum au ajuns la o concluzie: McLaren-ul 720S este cel mai frumos supercar din 2017

  • McLaren 720S a fost desemnat cel mai frumos supercar din 2017
  • Juriul a fost format din 17 membri
  • Mazda Vision Coupe a primit titlul de cel mai frumos concept al anului trecut
Distribuie pe Facebook

Juriul Festival Automobile International, format din 17 membri, a ajuns la concluzia ca McLaren-ul 720S este cel mai frumos supercar al anului. In cadrul aceluiasi concurs, Mazda Vision Coupe a fost desemnat cel mai frumos prototip din 2017.

In cadrul unui eveniment, despre care organizatorii spun ca este un fel de "Saptamana Modei pentru Masini", un juriu format din 17 membri din diverse domenii de activitate au analizat cele mai frumoase supercar-uri ale anului trecut. La finalul deliberarilor, acestia au cazut de acord ca McLaren-ul 720S merita sa ia acasa titlul suprem.

McLaren 720S si Mazda Vision Coupe Concept

Modelul britanic a avut rivali de temut, in contextul in care pentru acelasi titlu prestigios s-au mai batut Aston Martin V8 Vantage, noul Ferrari Portofino sau Porsche Panamera. 720S a fost lansat anul trecut cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si beneficiaza de un propulsor V8 twin-turbo de 4.0 litri.

McLaren 720S si Mazda Vision Coupe Concept

Cei 720 de cai putere sunt transmisi puntii spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu-ambreiaj, iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in doar 2,9 secunde. Viteza maxima este una ametitoare, de 341 de km/h.

McLaren 720S si Mazda Vision Coupe Concept

"Acest premiu reprezinta un impuls suplimentar pentru toti cei de la McLaren si reflecta munca de echipa a diviziei de design in crearea liniilor si proportiilor modelului 720S," a precizat David Gilbert, director general pentru Europa in cadrul McLaren Automotive.

McLaren 720S si Mazda Vision Coupe Concept

Aceeasi membri ai juriului au desemnat Mazda Vision Coupe ca fiind cel mai frumos concept al anului trecut. Acesta a fost expus in cadrul Salonului auto de la Tokyo si reprezinta viitoarea directie de design a marcii asiatice. In aceeasi categorie s-au mai aflat Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Mercedes-AMG Project One, Lamborghini Terzo Millennio, Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet sau Kia Proceed Concept.

McLaren 720S si Mazda Vision Coupe Concept

McLaren 720S si Mazda Vision Coupe Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze McLaren 720S si Mazda Vision Coupe Concept
mai multe