Au fost acuzati pe nedrept. Motivul pentru care noua lor masina seamana atat de mult cu acest model

Au fost acuzati pe nedrept. Motivul pentru care noua lor masina seamana atat de mult cu acest model
  • Aston Martin dezvaluie motivul asemanarii dintre DB10 si noul Vantage
  • Declaratia ii apartine lui Marek Reichman, seful departamentului de design
  • Modelul britanic de strada ascunde sub capota un motor V10 de 510 CP
Distribuie pe Facebook

Propulsia este asigurata de o motorizare cu opt cilindri in V si doua turbine de dimensiuni generoase, ce produce o putere maxima de aproximativ 510 CP.

La inceputul acestei saptamani, britanicii de la Aston Martin au publicat primele fotografii si informatii oficiale ale noului Vantage. Cu un aspect radical diferit fata de cel al modelului actual, respectivul automobil al companiei din Gaydon a reusit sa starneasca numeroase controverse.

Unii s-au grabit chiar sa afirme ca ar fi fost copiat dupa vechiul DB10, construit special pentru ultimul titlu din seria James Bond, Spectre. Pentru contestatarii in cauza, seful departamentului de design a facut mai multe precizari intr-un interviu acordat publicatiei This is Money.

Mai precis, Marek Reichman a vorbit despre cum noul Vantage a reprezentat, de fapt, principala sursa de inspiratie pentrul autoturismul condus de 007. Povestea incepe atunci cand producatorul si regizorul filmului lansat pe piata in 2015 au vizitat studiourile Aston Martin.

Barbara Broccoli si Sam Mendes au dat din intamplare peste schitele de design ale proaspat lansatului model britanic de inalta performanta si s-au aratat incantati de ce au vazut. Astfel a luat nastere celebrul DB10, pe care compania din Gaydon l-a construit in zece exemplare.

Din aceasta cauza, Aston Martin a ratat ocazia de a promova noul DB11, automobil dezvaluit in premiera mondiala doar cateva luni mai tarziu, cu ocazia editiei din primavara anului 2016 a evenimentului Geneva International Motor Show. Supararea nu a tinut insa prea mult.

Potrivit aceluiasi Marek Reichman, seful departamentul de design al producatorului britanic, masina condusa de James Bond in Spectre a reprezentat oportunitatea perfecta de a vedea ce crede lumea despre noul aspect al legendarului Vantage. Te-ai fi gandit vreodata la asa ceva?

Aston Martin DB10 de vanzareAston Martin DB10

Aston Martin VantageAston Martin Vantage.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (51) Poze Aston Martin Vantage
mai multe