Au fost construite mai multe masini, insa aceasta e singura din lume care poate circula pe drumurile publice. FOTO

Au fost construite mai multe masini, insa aceasta e singura din lume care poate circula pe drumurile publice. FOTO
  • Englezii au scos primul Aston Martin Vulcan de strada
  • Propulsorul V12 de sapte litri si 820 CP a primit o noua capota
  • Mai multe modificari au fost operate si la nivel de lumini
Distribuie pe Facebook

Sub capota se ascunde o motorizare aspirata cu 12 cilindri in V si capacitatea de sapte litri, care dezvolta impresionanta putere maxima de... - ai citit bine!, 820 CP.

Acum mai bine de 24 de luni, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara anului 2015, oficialii Aston Martin dezvaluiau in fata lumii intregi noul Vulcan, un model de curse cu productia limitata la numai 24 de exemplare.

Si subliniem model de curse, deoarece impresionanta sportiva a companiei de origine britanica din Gaydon nu dispune de niciunul dintre elementele necesare omologarii pentru a putea circula pe drumurile publice ale planetei.

Drept urmare, persoanele care au renuntat la peste doua milioane de euro pentru a experimenta cei 820 CP ai propulsorului aspirat cu 12 cilindri in V si capacitatea de sapte litri vor fi nevoiti sa se reorienteze catre circuitele din apropiere.

Ori, mai nou, sa apeleze la specialistii companiei RML din Northamptonshire, care au transformat de curand un exemplar al impresionantului Aston Martin Vulcan dintr-un model track-only intr-unul cu capabilitati street-legal.

Englezii nu au oferit, din pacate, niciun fel de informatie oficiala cu privire la ce presupune respectiva conversie, insa primele exemplare cu automobilul in cauza scot la iveala o capota restilizata a motorului V12 de sapte litri si 820 CP.

Tot la nivelul partii frontale mai putem bifa si un nou set de faruri, modificari importante la nivelul sistemului de iluminare - o componenta esentiala a modelelor de strada, fiind operate si in partea posterioara a caroseriei.

Chiar daca nu avem nimic concret in acest sens, exista o oarecare posibilitate ca specialistii companiei RML din Northamptonshire sa fi operat cateva schimbari inclusiv la suspensie, pentru ca pasagerii sa nu simta absolut fiecare denivelare.

Aston Martin Vulcan de strada

Aston Martin Vulcan de strada

Aston Martin Vulcan de strada

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Aston Martin Vulcan de strada
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 Decembrie 2017