Au scos tot de pe el si i-au pus un motor V8 cu 900 CP. Lumea se inchina cand vede acest Volkswagen Passat

Au scos tot de pe el si i-au pus un motor V8 cu 900 CP. Lumea se inchina cand vede acest Volkswagen Passat
  • Tanner Foust conduce un Volkswagen Passat cu 900 CP
  • Modelul german combina un motor V8 cu tractiunea spate
  • Automobilul cu pricina concureaza in Formula D
Distribuie pe Facebook

Lansat pe piata la inceputul anilor '70, Volkswagen Passat este unul din cele mai apreciate automobile de clasa medie. Printre atuurile modelului german se numara spatiul mare de la interior, gama variata de motorizari, dar si tehnologiile de ultima ora.

Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre exemplarul din cazul de fata, care a renuntat la viata plictisitoare de masina de familie pentru o cariera plina de provocari in cadrul celebrei Formula D.

Construit special pentru a-i servi pilotului Tanner Foust - care, pentru o scurta perioada de timp, a fost gazda emisiunii Top Gear USA, respectivul Volkswagen Passat ascunde sub capota un motor V8.

Si mai interesant este ca unitatea in opt cilindri lucreaza alaturi de un sistem de tractiune spate pentru a pune pe asfalt puterea maxima de 900 CP, similara cu cea a ansamblului hibrid de pe McLaren P1.

Apoi, deloc surprinzator pentru un automobil de drift, modelul german a renuntat la mai bine de trei sferturi de interior, singurul element de fabrica reprezentandu-l partea superioara a bordului.

La exterior, extensiile proeminente aplicate aripilor laterale, dar si eleronul de dimensiuni generoase de la nivelul portbagajului evoca faptul ca nu avem de-a face cu un Volkswagen Passat obisnuit.

Mai multe informatii cu privire la exemplarul condus de pilotul Tanner Foust in Formula D - inclusiv referitoare la sunetul motorului V8 cu injectie de azot, aflam chiar din urmatorul material video.

Inainte insa de toate, tinem sa precizam ca modelul german porneste pe piata auto din Statele Unite ale Americii de la 22.995 de euro si este complet diferit de versiunea comercializata in Europa.

Distribuie pe Facebook
mai multe