Au strans bani pentru ca masina lor favorita sa bata 918 Spyder la Nurburgring. Povestea recordului care nu a mai venit

Au strans bani pentru ca masina lor favorita sa bata 918 Spyder la Nurburgring. Povestea recordului care nu a mai venit
  • Fanii Viper au strans bani pentru ca masina americana sa bata Porsche 918 Spyder la Nurburgring
  • Initiativa a venit dupa ce compania Dodge a anuntat ca va pune capat productiei legendarului model
  • Recordul nu a mai venit, din pacate, niciodata: 7:01.3 a fost cel mai bun timp reusit de Viper
Distribuie pe Facebook

Fanii Viper sunt cei mai pasionali din intreaga industrie auto. Au strans bani pentru ca masina lor favorita sa bata Porsche 918 Spyder la Nurburgring. Aceasta este povestea unui record care nu a mai venit.

La inceputul anului trecut, americanii de la Dodge au anuntat ca vor pune capat productiei modelului Viper. Vestea care a socat intreaga industrie auto a unit insa comunitatea, fanii legendarului automobil de inalta performanta de peste Ocean incercand sa-i asigure acestuia o iesire in glorie.

Au pornit o campanie de strangere de fonduri pentru a ajuta masina care le-a marcat multora copilaria sa redevina cea mai rapida de la Nurburgring. Efortul lor de a da jos Porsche-le 918 Spyder de pe prima treapta a podiumului a fost sustinut de dealer-ul Viper Exchange, cu doua exemplare ACR.

Companii precum Kumho Tires ori Prefix s-au alaturat initiativei. Iar lucrurile aratau bine: prima sesiune avea sa se incheie cu un timp de 7:03,45, astfel ca echipa stia ca trebuie sa treaca din nou prin iad pentru a ajunge in paradis. Din pacate, totul s-a destramat in a doua sesiune, din luna august.

7:01.3 a fost cel mai bun timp reusit de unul dintre cele doua exemplare Dodge Viper ACR. Un timp fabulos dupa orice standard, insa insuficient pentru ca automobilul american sa dea jos modelul Porsche 918 Spyder de pe prima treapta a podiumului celor mai rapide masini de la Nurburgring.

Drept urmare, recordul nu a mai venit niciodata. Va ramane insa pentru totdeauna povestea unor fani care au scos bani din propriul buzunar pentru ca au crezut in favoritul lor si pentru ca au vrut sa demonstreze ca favoritul lor este chiar asa cum ei il percep - cel mai bun din lume la ceva anume.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Februarie 2018