Au testat in sfarsit masina care le da fiori marcilor germane de lux. Are 1000 NM sub capota

Au testat in sfarsit masina care le da fiori marcilor germane de lux. Are 1000 NM sub capota
  • Prima masina de sine statatoare din istoria companiei Polestar este un coupe cu propulsie hibrida
  • Sportiva care le da fiori marcilor germane de lux vine cu peste 600 CP si pana la 1000 Nm sub capota
  • Productia modelului este limitata la 1500 de exemplare, iar pretul de vanzare sare de 100000 de euro
Distribuie pe Facebook

Acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora dureaza 4.2 secunde, potrivit celor mai recente informatii oficiale date publicitatii.

Anuntata cu surle si trambite in urma cu mai bine de doi ani, la mijlocul toamnei lui 2017, prima masina de sine statatoare din istoria companiei Polestar a fost scoasa de curand in teste de britanicii de la Autocar. Este pentru prima data cand putem vedea la treaba, in actiune, sportiva care le da fiori marcilor germane de lux.

Oferita la vanzare intr-un numar limitat de exemplare, sub denumirea sugestiva One, aceasta ascunde sub capota un sistem de propulsie mai putin obisnuit, cu trei motoare electrice si un benzinar de doi litri, cu turbina, plus compresor.

Fisa tehnica a primei masini de sine statatoare din istoria companiei Polestar continua cu un set de valori maxime care culmineaza cu... cuplul de 1000 Nm. De cealalta parte, puterea totala a ansamblului hibrid depaseste 600 de cai, de livrarea numerelor respective catre roti ocupandu-se o cutie automata cu opt rapoarte.

Cu tot cu caroseria realizata din fibra de carbon, greutatea sportivei care le da fiori marcilor germane de lux nu coboara sub 2.350 de kilograme, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h a modelului One dureaza aproximativ 4.2 secunde.

In ceea ce priveste partea estetica, prima masina de sine statatoare din istoria companiei Polestar iese in evidenta printr-un design (exterior si interior) familiar, inspirat de seria 90 de la Volvo. La aproape 140.000 de lire sterline insa, pretul de vanzare este mult mai mare decat in cazul unui S90, V90 sau XC90, de exemplu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 Noiembrie 2019