Audi R8 Facelift - In curand, in lumea supercarurilor

Audi R8 Facelift - In curand, in lumea supercarurilor
R8 este modelul care a pus Audi pe harta constructorilor de supercaruri, formele inconfundabile si performantele impresionante ale capodoperei din Ingolstadt dand nastere unei povesti de succes. O poveste care va primi un al doilea capitol incepand cu anul viitor.
Distribuie pe Facebook

Au trecut aproximativ cinci ani de la debutul modelului Audi R8, un motiv numai bun pentru ca inginerii din Ingolstadt sa se gandeasca la un facelift pentru opera lor. Inainte insa de a vedea ce aduce cu sine acest proces de imbunatatire, sa aruncam o privire asupra actualei generatii.

La acest moment, Audi R8 poate fi comandat in nu mai putin de sase versiuni diferite. Mai exact, gama de modele este destul de bine structurata si ofera atat variante de baza, cat si versiuni de mijloc sau de top. Pentru inceput, clientii pot opta pentru un model cu motor V8 de 4.2 litri si 430 cai putere, ajutat de tractiune integrala si cutie de viteze manuala sau R tronic - ambele in sase trepte. De asemenea, aceeasi clienti au la dispozitie si un motor V10 de 5.2 litri si 525 cai putere, trenul de rulare fiind asemanator modelului V8. Ultimul, dar nu cel din urma, Audi R8 GT ofera 560 cai putere si 540 Nm dintr-un motor de 5.2 litri, valorile fiind transmise tuturor celor patru roti prin intermediul unei cutii R tronic. Important de specificat: Toate cele trei modele precizate sunt disponibile fie intr-o versiune coupe, fie intr-o varianta cabrio.

Trecand insa la subiectul principal al acestui articol, si anume versiunea cu facelift a germanului Audi R8, precizam ca marele debut a fost stabilit pentru vara anului viitor. Primele detalii sosite din Ingolstadt anunta prezenta unei cresteri de putere, ce vizeaza ambele motoare. Mai exact, propulsorul in opt cilindri va fi modificat pentru a livra 450 cai putere, in timp ce motorizarea in zece cilindri va dezvolta undeva in jurul a 540 CP. De asemenea, modelele GT si GT Spyder isi vor face din nou aparitia pentru a contribui la succesul celui de-al doilea capitol din viata supercarului german.

Vestile bune le-am pastrat insa pentru final. Pe langa cresterea modesta de putere, se pare ca viitorul Audi R8 va fi inzestrat si cu o noua transmisie, in sapte trepte si cu dublu ambreiaj!

Distribuie pe Facebook
mai multe