Audi R8 LMX se autoproclama cea mai rapida masina cu faruri laser

Audi R8 LMX se autoproclama cea mai rapida masina cu faruri laser
  • Noul Audi R8 LMX se autoproclama cea mai rapida masina cu faruri laser
  • Supercarul german ascunde sub capota un V10 de 5.2 litri si 570 cai putere
  • Primii 100 km/h vin dupa 3.4 secunde, iar viteza maxima este de 320 km/h
Distribuie pe Facebook

Faptul ca noul lor R8 LMX nu a reusit sa invinga modelul BMW i8 in cursa pentru titlul de "Prima masina de serie dotata cu faruri laser" nu i-a descurajat pe germanii de la Audi. Ba din contra.

Anuntat cu surle si trambite la inceputul lunii mai, modelul R8 LMX ar fi trebuit sa arunce intr-un con de umbra noul BMW i8 si ale sale blocuri optice frontale dotate cu tehnologia Laser.

Din pacate pentru oficialii producatorului de automobile din Ingolstadt, supercarul construit intr-o editie limitata la numai 99 de exemplare nu a reusit sa se achite cu brio de sarcina primita - aceea de a ii lua fata rivalului bavarez cu propulsie hibrida in lupta pentru titlul de "Prima masina de serie cu faruri laser", astfel ca germanii de la Audi au fost nevoiti sa schimbe strategia din mers.

Audi R8 LMXAudi R8 LMX

Audi R8 LMX

Profitand de avantajul cailor putere oferit de motorul V10 pe benzina ascuns sub capota, modelul R8 LMX se promoveaza acum ca fiind "Cea mai rapida masina de serie dotata cu faruri laser".

O situatie foarte adevarata, daca tinem cont ca supercarul producatorului de automobile din Ingolstadt are nevoie de doar 3.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima se invarte in jurul pragului celor 320 de kilometri pe ora - comparativ cu cele 4.4 secunde, respectiv cei 250 de kilometri pe ora ce caracterizeaza noul BMW i8, insa asta nu scuza faptul ca oficialii Audi au schimbat regulile chiar in timpul jocului.

Ramane de vazut modul in care va evolua acest razboi dus la distanta intre cele doua mari companii germane si, de ce nu, care va fi raspunsul celor de la Mercedes. Asta daca va exista asa ceva. Pana atunci, reamintim ca pretul editiei limitate Audi R8 LMX se ridica la 210.000 de euro, pe cand noul BMW i8 este disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de aproximativ 126.000 de euro.

Audi R8 LMX

Audi R8 LMX

Audi R8 LMX

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Audi R8 LMX
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Iunie 2014