Audi R8 - Primele detalii cu privire la urmatoarea generatie

Audi R8 - Primele detalii cu privire la urmatoarea generatie
Lansat pe piata in cursul anului 2006 si trecut recent printr-un facelift minor, primul supercar din istoria germanilor de la Audi va fi disponibil din 2015 intr-o noua generatie.
Distribuie pe Facebook

In ciuda unei experiente limitate in segmentul supercarurilor, germanii de la Audi au dat lovitura in anul 2006, atunci cand au venit pe piata cu modelul R8 - un model absolut exceptional, atat din punctul de vedere al performantelor, cat mai ales din punctul de vedere al designului (fie el exterior sau interior).

Timpul a trecut insa, iar supercarul constructorului din Ingolstadt a fost trecut de curand printr-un facelift minor. Cu toate acestea, aparitia unei noi generatii a impresionantului Audi R8 este absolut iminenta. Din fericire pentru iubitorii de automobile de inalta performanta, compania germana lucreaza deja la un astfel de proiect.

Intr-o alta ordine de idei, conform unor informatii interne obtinute de britanicii de la AutoExpress, urmatoarea generatie a supercarului din Ingolstadt va fi lansata pe piata si, asa cum ii sta bine unui supercar modern, se va bucura de mai multa putere decat in prezent, in timp ce greutatea sa va cobori intr-un oarecare procent.

Mai exact, noul Audi R8 va fi disponibil in continuare in compania unui V8 de 4.2 litri, respectiv V10 de 5.2 litri, insa cele doua propulsoare aspirate vor fi revizuite pentru a livra acum un total de 450, respectiv 570 cai putere. De asemenea, cele doua unitati se vor alege si cu un sistem start/stop, respectiv tehnologie ce permite dezactivarea cilindrilor, consumul de carburant urmand a fi astfel imbunatatit cu pana la zece procente.

Mai mult de-atat, tot la imbunatatirea consumului de carburant va contribui si constructia ultra-usoara la care lucreaza constructorul din Ingolstadt, viitorul automobil german de inalta performanta avand sa se laude cu o greutate mai mica de 1.500 de kilograme, multumita utilizarii din abundenta a fibrei de carbon.

In ceea ce priveste aspectul vizual, exista unele voci care afirma ca noul Audi R8 va beneficia de aceleasi proportii precum actualul model, insa aspectul propriu-zis va fi mai dinamic ca oricand. In plus, urmatoarea generatie a supercarului din Ingolstadt va prelua numeroase influente exterioare de la versiunea R8 LMS, in timp ce interiorul ar putea gazdui oglinda retrovizoare digitala regasita la nivelul variantei R8 e-tron.

Informatiile cu privire la viitorul Audi R8 se opresc momentan aici, insa perioada urmatoare de timp ar trebui sa ne aduca noi detalii referitoare la urmatoarea generatie a automobilului de inalta performanta din Ingolstadt.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2013