Audi vrea sa puna acest motor pe R8. Are doua turbine si e dezvoltat impreuna cu Porsche

Audi vrea sa puna acest motor pe R8. Are doua turbine si e dezvoltat impreuna cu Porsche
  • Audi ar putea lansa un R8 cu propulsie V6
  • Este vorba despre unitatea de pe RS5 si Panamera S
  • Motorul ar putea dezvolta chiar si 500 CP
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua generatie a modelului Audi R8 a renuntat la vechea motorizare in opt cilindri, insa ar putea primi pana la sfarsitul acestei luni un... V6.

Chiar daca au trecut numai trei ani de la prima lui aparitie in public, actualul Audi R8 se pregateste deja de un prim facelift. Ba chiar mai mult decat atat, daca este sa dam crezare zvonurilor, ne aflam la doar cateva zile distanta de prezentarea versiunii imbunatatite a sportivei germane.

Programata sa debuteze in premiera mondiala cu evenimentului New York International Auto Show, desfasurat in perioada 30 martie - 8 aprilie, aceasta ar urma sa primeasca inclusiv o noua motorizare. O motorizare cu sase cilindri in V, doua turbine si capacitatea de 2.9 litri, mai precis.

Dezvoltata de Audi impreuna cu inginerii Porsche - si montata deja pe modele precum RS4 Avant, RS5 Coupe, Cayenne S sau Panamera S, unitatea cu pricina ar putea dezvolta in cazul de fata chiar si 500 CP. Cert este ca, potrivit unor surse din cadrul marcii germane, vor exista mai multe variante de putere.

La momentul de fata, sportiva R8 se vinde alaturi de un singur propulsor, si anume un V10 cu capacitatea cilindrica de 5.2 litri. Respectivul motor este oferit la randul lui in doua arome diferite, cumparatorii avand de ales intre 540 CP si 540 Nm ori 610 CP si 560 Nm de aceasta data.

In ambele cazuri, livrarea valorilor maxime catre roti se face prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, cu clientii modelului german de inalta performanta fiind invitati in premiera sa aleaga. Intre o versiune cu tractiune integrala si deja celebra varianta quattro.

Facelift-ul pe care Audi il pregateste pentru sportiva R8 ar putea fi ultimul capitol din aceasta poveste inceputa acum mai bine de un deceniu, oficialii companiei anuntand zilele trecute ca o alta generatie, a treia la numar, nu va mai vedea lumina zilei. Din pacate pentru fanii automobilului...

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Martie 2018