Avion, frate! Cum arata prima masina de strada care isi propune sa atinga 300 mph

Avion, frate! Cum arata prima masina de strada care isi propune sa atinga 300 mph
  • SSC Tuatara promite un motor V8 twin-turbo de 5.9 litri
  • Puterea maxima urca pana la 1.750 CP cu carburant E85
  • Compania anunta o viteza de top de 300 mph sau 482.8 km/h
Distribuie pe Facebook

Acolo unde altele au portbagajul, SSC Tuatara gazduieste un motor cu opt cilindri si 1750 de cai putere. Plus doua aripioare subtile, care ar trebui sa tina intotdeauna lipita de sol masina ce isi propune sa atinga o viteza maxima de 300 mph (482.8 km/h).

Prima aparitie in public a lui SSC Tuatara dateaza inca de la inceputul acestei decade, insa nimeni nu stie cu exactitate unde masina de strada ce isi propune sa atinga o viteza maxima de 300 mph a fost in ultimii ani.

Singurul aspect care conteaza cu adevarat - cel putin la momentul de fata - este ca dezvoltarea proiectului cunoscut candva sub denumirea Ultimate Aero II continua, iar ultimele vesti... ei bine, nu dezamagesc deloc.

Conform unor informatii date publicitatii in vara lui 2018, SSC Tuatara va ajunge pe strazi in doar 100 de exemplare, fiecare dintre acestea urmand a fi echipat cu cate o motorizare V8 twin-turbo de 5.9 litri.

In setarea de baza, cu benzina de la pompa, unitatea capabila sa se tureze pana la 8.800 rpm va dezvolta o putere maxima de 1.350 CP, care creste cu aproape 30% - pana la 1.750 CP - in cazul alimentarii cu carburant de tip E85.

Aceeasi masina de strada ce isi propune sa atinga o viteza maxima de 300 mph (482.8 km/h) se mai poate lauda, de asemenea, si cu un coeficient aerodinamic de numai 0.279, plus o greutate mai mica de 1.250 de kilograme.

Excetand specificatiile de ordin tehnic, lista atractiilor principale include in cazul de fata si un design de top, care culmineaza cu cele doua aripioare pe care proiectul cunoscut candva sub denumirea Ultimate Aero II le ofera.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2019