A fost anuntata in 2011, dar nimeni nu a mai vazut-o de atunci. Producatorul face acum noi precizari

A fost anuntata in 2011, dar nimeni nu a mai vazut-o de atunci. Producatorul face acum noi precizari
  • SSC prezinta versiunea de productie a conceptului Tuatara
  • Noul model are un motor V8 cu pana la 1.750 CP sub capota
  • Producatorul american vizeaza o viteza maxima de 300 mph
Distribuie pe Facebook

Editia din acest an a celebrului Concurs de Eleganta de la Pebble Beach a venit cu o surpriza majora pentru amatorii de senzatii tari si automobile cu puteri maxime de peste 1.000 CP.

A fost anuntata in 2011, dar nimeni nu a mai vazut-o de atunci. SSC Tuatara, masina care ar fi trebuit sa inlocuiasca vechiul Ultimate Aero, a bifat insa o aparitie mai mult decat surprinzatoare in cadrul editiei din acest an a celebrului Concurs de Eleganta de la Pebble Beach.

Prezentata chiar in versiunea de serie, super-sportiva companiei americane va fi comercializata in doar 100 de unitati, fiecare echipata cu cate o motorizare V8 twin-turbo de 5.9 litri. Conform primelor informatii, sistemul respectiv de propulsie dezvolta o putere maxima de...

... 1.350 CP in conditiile alimentarii cu benzina de la pompa. Ca si vechiul Koenigsegg Agera, automobil caruia spera sa-i fure recordul de viteza, noua Tuatara poate fi alimentata inclusiv cu carburant de tip E85, cand simpla apasare a acceleratiei va trezi la viata 1.750 CP.

Noua super-sportiva a companiei americane mai anunta, pentru moment, si o cutie manuala robotizata, plus un coeficient aerodinamic de numai 0.279, o performanta in sine daca ne uitam la concurenta - Bugatti Chiron vine cu un 0.36, in timp ce Hennessey Venom F5 anunta un 0.33.

O alta veste extrem de interesanta consta in greutatea de 1.247 de kilograme, obtinuta prin folosirea din abundenta a fibrei de carbon. Punand cap la cap toate aceste detalii, nu este deloc de mirare increderea cu care cei de la SSC vorbesc despre o viteza de top care depaseste 300 mph.

De altfel, noua Tuatara este ajutata in cursa pentru recordul modelului Koenigsegg Agera si de traditie, vechiul Ultimate Aero reusind anterior sa detroneze Bugatti Veyron din fotoliul de lider dupa o incursiune pana la aproape 412 km/h. Asadar, premise exista; si intr-un numar mare.

SSC Tuatara

SSC TuataraSSC Tuatara

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze SSC Tuatara
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 August 2018