BMW a construit in total doar o singura masina. Cum arata in realitate

BMW a construit in total doar o singura masina. Cum arata in realitate
  • BMW a construit in total doar o singura masina
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

Principalul element de atractie? Motorul instalat sub capota, evident: un benzinar aspirat cu 12 cilindri in V si o capacitate de 6.064 de centimetri cubi - proiectat pentru a livra persoanei de la volan undeva in jurul a 640 de cai putere.

Lansat pe piata acum mai bine de 30 de ani si produs - aparent, pana in '99, primul Seria 8 din istorie a fost disponibil, la vanzare, in numeroase versiuni si configuratii. Printre optiunile puse de BMW la dispozitia clientilor nu s-a regasit insa niciodata si un M8, dar acest lucru nu inseamna neaparat ca o asemenea varianta nu exista in lumea reala - ba dimpotriva, asa cum o demonstreaza si urmatorul material video.

Finisat intr-o nuanta aprinsa de rosu - daca mai trebuia cumva mentionat, singurul exemplar construit de compania bavareza se remarca in special prin spoilerele fata / spate agresiv stilizate, cu precizarea ca si capota ventilata a motorului ar trebui sa atraga multiple priviri. Afirmatie valabila si in cazul aripilor laterale proeminente, al jantelor cu diametrul de 17 inch, insotite de franare de pana la 345 de milimetri, ori evacuarii cvadruple.

Acelasi BMW M8 E31 se mai poate lauda, mai mult sau mai putin surprinzator, si cu o suspensie unica - compusa din arcuri elicoidale, bara stabilizatoare ranforsate si amortizoare controlate eletronic. Asamblata in urma cu circa 30 de ani, in cursul lui 1992, impresionanta masina propune inclusiv o unitate pe masura - un V12 aspirat, cu capacitatea cilindrica de 6.064 de centimetri cubi, asa cum spuneam si anterior.

Regasit si pe celebrul McLaren F1, respectivul propulsor lucreaza alaturi de o cutie manuala cu sase rapoarte pentru a livra - in cazul de fata, rotilor de la nivelul puntii spate aproximativ 640 de cai putere. Fisa cu specificatii de ordin tehnic cuprinde si un cuplu maxim de 650 de Newton-Metri, pe cand valoarea caracteristica probei 0 - 100 de kilometri pe ora nu ramane - similar vitezei de top, decat un mare mister si o necunoscuta de proportii.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 16 Iunie 2022