BMW renunta la ideea lansarii unui M4 Gran Coupe

BMW renunta la ideea lansarii unui M4 Gran Coupe
  • BMW nu va oferi si un M4 Gran Coupe
  • Decizia a fost facuta de un oficial M GmbH
  • M3 Sedan ramane in continuare alegerea ideala
Distribuie pe Facebook

Oficialii diviziei BMW M GmbH au anuntat recent ca marca bavareza nu va oferi si un M4 Gran Coupe, cei care visau la un astfel de model fiind nevoiti fie sa opteze pentru un 435i modificat, fie sa se orienteze catre un alt automobil, precum M3 Sedan, de exemplu.

Disponibil la vanzare incepand cu cea de-a doua jumatate a lunii in curs, la un pret de 38.564 euro, noul Seria 4 Gran Coupe pune la dispozitia clientilor sai numeroase motorizari pe benzina si motorina, capabile sa livreze puteri cuprinse intre 143 si 313 CP.

Din pacate, spre deosebire de fratele sau mai mare, cel de-al doilea coupe cu patru usi din gama producatorului bavarez nu va fi lansat pe piata si intr-o versiune de inalta performanta M4, oficialii BMW motivand aceasta decizie prin lipsa cererii pentru un astfel de automobil.

In plus, am mai putea adauga noi, nici rivalul direct din Ingolstadt nu este oferit spre comercializare intr-o astfel de varianta, varful gamei Audi A5 Sportback fiind reprezentat de modelul S5 cu un V6 supraalimentat de trei litri si 333 de cai putere ascuns sub capota.

Revenind insa, ce solutii vor avea de-acum incolo cei care sperau la un BMW M4 Gran Coupe? Pai, o prima solutie ar fi achizitionarea unui exemplar 435i si cresterea celor 306 CP si 400 Nm din dotare prin intermediul companiilor de tuning existente.

Optarea pentru un 435d xDrive ar putea reprezenta o alta rezolvare a acestei probleme. Nu de alta, dar cele aproximativ 4.8 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h nu pot fi trecute cu vederea nici macar de cel mai mare contestatar al propulsoarelor diesel.

Si totusi, pentru cei care-si doresc cu ardoare un M autentic, singura optiune este... cumpararea unui M autentic. Iar aici ne referim la noul BMW M3 Sedan, care ofera un total de 431 cai putere si 550 Newton-Metri dintr-o unitate twin-turbo in sase cilindri, cu capacitate de trei litri.

Drept urmare, in functie de tipul cutiei de viteze alese - manuala cu sase trepte sau automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, primii 100 kilometri pe ora vor veni fie dupa doar 4.3 secunde, fie dupa numai 4.1 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 2 Iulie 2014