Breaking News: Noul Lamborghini Jota beneficiaza de 700 CP, atinge suta in 2.9 secunde!

Breaking News: Noul Lamborghini Jota beneficiaza de 700 CP, atinge suta in 2.9 secunde!
In cazul in care Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce ti s-a parut extrem, ar trebui sa arunci o privire asupra cifrelor cu care se lauda viitorul supercar al italienilor, cunoscut sub denumirea de Jota. Iar ca totul sa fie mai palpitant, detaliile tehnice ce urmeaza sunt cat se poate de oficiale!
Distribuie pe Facebook
Noua nava amiral a constructorului din Sant'Agata Bolognese a fost prezentata la sfarsitul saptamanii trecute in Singapore, aparitia unor informatii noi fiind astfel inevitabila. Din pacate, aspectul viitorului supercar ramane inca un mister pentru noi, la fel ca si denumirea oficiala - italienii au introdus modelul sub codul LP700-4, combinatie ce ar putea fi inclusa si in numele final.

Revenind insa la partea tehnica, trenul de rulare al noului Lamborghini Jota a fost desconspirat in totalitate. Un motor in 12 cilindri, cu o capacitate de 6.5 litri, dezvolta nu mai putin de 700 cai putere la 8.250 rpm si 690 Nm la 5.500 rpm, puterea urmand a fi transmisa tuturor celor patru roti (sistem de tractiune integrala Haldex) prin intermediul unei transmisii secventiale in sapte trepte. Chiar si asa, cutia de viteze cu un singur ambreiaj reuseste sa schimbe treapta in aproximativ 50 ms, supercarul italian bucurandu-se de o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 2.9 secunde (!) si o viteza maxima de peste 350 km/h.

Iar asta nu e tot. Mai mult de atat, viitorul model de gala al constructorului din Sant'Agata Bolognese va beneficia de un sasiu monococ din fibra de carbon, greutatea totala urmand a cobori pana la aproximativ 1.436 kg (cu 229 kg mai putin decat Murcielago LP640!).

In ceea ce priveste aspectul exteriorul, Lamborghini Jota se va remarca printr-un sistem de evacuare cu patru tobe de esapament, jante pe 19, respectiv 20 inci, faruri cu LED-uri, stopuri inspirate de la Estoque si, nu in ultimul rand, printr-un plafon cu "cocoase" specific modelelor Zagato. Debutul va avea loc in primavara anului viitor, la Geneva Motor Show.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 1 Noiembrie 2010