Britanicii au facut aroganta suprema. Noua masina de la Bentley are frane mai mari decat jantele de Dacie

Britanicii au facut aroganta suprema. Noua masina de la Bentley are frane mai mari decat jantele de Dacie
  • Bentley prezinta noul Bentayga V8
  • SUV-ul britanic ofera un V8 de 550 CP
  • Franele masoara 440 mm in diametru
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Bentley au publicat la sfarsitul acestei saptamani primele fotografii si informatii referitoare la noua versiune V8 a modelului Bentayga. Chiar daca are nevoie de numai 4.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, principala atractie a variantei cu pricina o reprezinta... sistemul de franare.

Primul SUV din istoria de peste noua decenii si jumatate a companiei Bentley a debutat oficial in cursul anului 2015, initial cu o singura motorizare sub capota. Ulterior, celebrul benzinar cu 12 cilindri si doua turbine a fost insotit pe lista sistemelor de propulsie oferite de producatorul britanic de un diesel V8.

Incepand de astazi, clientii automobilului de lux din Crewe au la dispozitie o noua optiune, tot cu opt pistoane, dar pe benzina. Este vorba, mai precis, de acelasi motor cu capacitatea de patru litri si puterea maxima de 550 CP care pun in miscare ultimele generatii ale modelelor Porsche Cayenne / Panamera Turbo.

Bentley Bentayga V8

Bentley Bentayga V8

O cutie automata in opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala completeaza pachetul tehnic inclusiv in cazul de fata, insa acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.5 secunde. Viteza maxima este de 290 km/h dar, chiar si asa, nu performantele in linie dreapta reprezinta principala atractie a noului Bentayga V8.

Ba din contra: cea de-a doua versiune in opt cilindri a SUV-ului britanic de lux impresioneaza mai degraba prin... sistemul de franare din dotare. Potrivit Bentley, discurile de pe puntea fata masoara 440 milimetri, ceea ce inseamna ca sunt mai mari decat jantele unei Dacii sau ale altor modele cu incaltari pe 16 inch.

Acesta este, de altfel, si motivul pentru care lista cu optionale gazduieste un set de jante din aliaj cu diametrul de 20 inch. Tot din punct de vedere estetic, automobilul companiei din Crewe mai propune si spoilere fata / spate usor restilizate, accente de negru in locul insertiilor cromate ale variante W12 sau evacuare cvadrupla.

Bentley Bentayga V8

Bentley Bentayga V8

Bentley Bentayga V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Bentley Bentayga V8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Ianuarie 2018