Bugatti a facut anuntul: cand lanseaza compania din Franta urmatoarea super-masina

Bugatti a facut anuntul: cand lanseaza compania din Franta urmatoarea super-masina
  • Bugatti anunta un urmas pentru actualul Chiron
  • Dezvoltarea noului model incepe in anul 2019
  • Propulsia ar putea fi asigurata de un sistem hibrid
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu a trecut decat un an si jumatate de la premiera mondiala a noului Bugatti Chiron, compania din Molsheim se gandeste deja la un succesor pentru masina cu 16 cilindri si 1.500 cai putere sub capota.

Asa cum precizam si la inceputul saptamanii trecute, Bugatti nu a lansat nimic nou cu ocazia editiei din acest an a Salonului International de la Frankfurt; compania din Molsheim a preferat, in schimb, sa anunte doborarea unui prim record mondial la volanului noului Chiron.

Dupa conferinta de presa care a dezvaluit ca urmasul vechiului Veyron este cel mai rapid model de serie din lume la proba 0 - 400 - 0 kilometri pe ora, conducerea producatorului auto detinut in prezent de Grupului Volkswagen a facut cateva afirmatii extrem de interesante.

Mai exact, Wolfgang Durheimer, actualul sef al companiei Bugatti, a declarat pentru publicatia americana Road & Track ca dezvoltarea unui succesor al noului Chiron va incepe in anul 2019, iar sub capota acestuia ar putea fi integrat un sistem de propulsie hibrid.

In plus, conducerea companiei din Molsheim a mai precizat ca departamentul de vanzari a reusit sa gaseasca deja 300 clienti pentru masina de 1.500 cai putere lansata in 2016, o performanta impresionanta daca tinem cont ca un exemplar porneste de la suma de 2.4 milioane euro.

Pe langa noile informatii referitoare la succesorul modelului Chiron, Wolfgang Durheimer a clarificat si zvonurile potrivit carora Bugatti ar putea lansa pe piata un al doilea automobil, mai ieftin decat urmasul vechiului Veyron, oficialul spunand ca acest lucru nu se va intampla.

Revenind la Chiron, reamintim ca modelul prezentat in premiera mondiala cu ocazia Salonului International de la Geneva din primavara anului trecut este animat de o versiune imbunatatita a celebrei unitati W16 cvadri-turbo, cu 1.500 CP si 1.600 Nm in dreptul valorilor maxime.

Faimoasa motorizare de opt litri lucreaza si de-aceasta data alaturi de o cutie automata cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune integrala, performantele rezultate fiind in continuare din cele mai impresionante; sprintul pana la 100 km/h, de exemplu dureaza 2.4 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe