Bugatti Chiron e istorie. Koenigsegg Agera RS bate din nou recordul la proba 0 - 400 - 0 km/h

Bugatti Chiron e istorie. Koenigsegg Agera RS bate din nou recordul la proba 0 - 400 - 0 km/h
  • Koenigsegg Agera RS bate din nou recordul la proba 0 - 400 - 0 km/h
  • Automobilul suedez anunta de-aceasta data un timp de 33.29 secunde
  • Un Bugatti Chiron reuseste aceeasi performanta abia in 41.96 secunde
Distribuie pe Facebook

Koenigsegg Agera RS a devenit pentru a doua oara la rand cea mai rapida masina de serie din lume la categoria 0 - 400 - 0 km/h. Explicatia, in randurile de mai jos.

La mijlocul lunii septembrie, in timp ce producatorii auto "obisnuiti" ridicau misterul ce plutea deasupra premierelor mondiale pregatite pentru editia din acest an a Salonului Auto International de la Frankfurt, Bugatti si al sau Chiron anuntau doborarea unui record mondial.

Cu 1.500 de cai putere sub capota si un Juan Pablo Montoya in spatele volanului, modelul companiei din Molsheim soca intreaga planeta cu anuntul si, totodata, proba video care surprindea performanta de a finaliza proba 0 - 400 - 0 km/h in numai 41.96 secunde.

Pe cat de impresionanta si greu de biruit parea la momentul respectiv, reusita noului Bugatti Chiron a stat in picioare doar cateva saptamani, suedezul Koenigsegg Agera RS "furand" lumina reflectoarelor dupa ce avea sa incheie aceeasi misiune in 36.44 secunde.

In timp ce oficialii companiei din Molsheim isi rodeau unghiile de nervi, Christian von Koenigsegg discuta inchiderea unei autostrazi din statul american Nevada pentru a demonstra lumii ca automobilul sau este cel mai rapid inclusiv la capitolul viteza maxima.

Dupa ce a preluat acest titlu de la vechiul Bugatti Veyron Super Sport - in urma atingerii unei valori de 457.5 km/h, suedezul Koenigsegg Agera RS a mai infipt un pumnal si in inima noului Chiron: mai exact, si-a batut timpul obtinut anterior la proba 0 - 400 - 0 km/h.

Asa se face ca recordul la categoria anterior mentionata nu mai este de 36.44 secunde, ci de 33.29 secunde dupa cum urmeaza sa vedem din materialul video pregatit de compania nordica; detinatorul recordului montial este, in schimb, acelasi: Koenigsegg Agera RS.

Distribuie pe Facebook
mai multe