Bugatti Galibier intra in productia de serie. De anul viitor!

Bugatti Galibier intra in productia de serie. De anul viitor!
Unul din cele mai impresionante modele cu patru usi pe care omenirea le-a vazut in toata existenta sa este pe cale sa intre in productia de serie. Incepand de anul viitor, Bugatti Galibier promite sa devina liderul incontestabil al segmentului format din super-sedanuri de lux.
Distribuie pe Facebook

Un constructor auto fara un automobil pe care sa il comercializeze nu-si poate justifica existenta. Iar acest lucru este pe cale sa il afle si cei de la Bugatti, daca nu se grabesc sa vina cu o solutie inlocuitoare pentru impresionantul Veyron. Asadar, care este urmatoarea miscare a constructorului din Molsheim? Conform publicatiei germane Auto Motor und Sport, Bugatti va lansa la sfarsitul anului viitor versiunea de serie a studiului botezat Galibier.

Indiferent de denumirea pe care o va purta atunci cand va fi disponibil la vanzare, super-sedanul legendarului constructor se auto-proclama liderul incontestabil al segmentului format din super-sedanuri de lux. Nici nu este de mirare daca tinem cont ca sub capota se ascunde acelasi propulsor W16 de 8.0 litri de pe Veyron, cu mentiunea ca cele patru turbine vor fi inlocuite de doua compresoare mecanice. Drept urmare, puterea maxima va cobori de la 1.001 la 800 CP - indeajuns insa pentru ca Bugatti Galibier sa fie cel mai puternic sedan din serie in momentul lansarii.

Pretul nu a fost inca anuntat, insa noul model al constructorului din Molsheim va costa cel mai probabil peste un milion de euro - o suma nu chiar la indemana tururor. Chiar si asa, Bugatti planuieste sa vanda undeva intre 1.000 si 1.500 de exemplare ale modelului Galibier.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 2 August 2011