Camioneta cu motor mai mare decat orice masina de pe strada. Bate chiar si Bugatti Chiron

Camioneta cu motor mai mare decat orice masina de pe strada. Bate chiar si Bugatti Chiron
  • Dodge a lansat deceniul trecut camioneta cu inima de supercar
  • Modelul Ram SRT-10 ascunde sub capota V10-le sportivei Viper
  • Propulsorul de 8.3 litri dezvolta o putere maxima de 500 de cai
Distribuie pe Facebook

Am spus oare si ca livrarea celor 500 de cai putere catre puntea spate se putea face inclusiv prin intermediul unei transmisii manuale?

In urma cu mai bine de un deceniu si jumatate, compania Dodge aducea in fata intregii planete prima si, cel mai probabil, singura camioneta cu inima de supercar din istoria omenirii. Lansata cu surle si trambite in cadrul Salonului Auto International Nord-American de la Detroit din ianuarie 2002, versiunea Ram SRT-10 gazduia in compartimentul motor o unitate aspirata cu zece cilindri in V.

Bagata in productia de serie aproximativ doi ani mai tarziu, in cursul lui 2004, impresionanta masinarie cu bena se putea lauda cu acelasi benzinar de 8.3 litri si 500 de cai putere precum generatia cu numarul trei a legendarei sportive Viper.

Livrarea valorilor maxime, capitol la care se mai inscrie si un cuplu de circa 712 Nm, se facea exclusiv catre puntea spate, chiar si prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte de viteza. Performantele: un sprint de la 0 la 96 de kilometri pe ora in mai putin de cinci secunde, plus o viteza de top de 250 km/h.

Daca mai conteaza, fiecare Dodge Ram SRT-10 care a parasit linia de productie a facut-o alaturi de numeroase elemente restilizate pentru o doza extra de sportivitate, inclusiv un set de jante cu diametrul de 22 de inch si design a la Viper.

Capota bombata a motorului V10 de 8.3 litri si 500 de cai putere, spoilerul fata complet nou, dar si evacuarea dubla sau eleronul posterior completeaza pachetul exterior specific impresionantei masinarii cu bena. In ceea ce priveste departamentul interior, oficialii companiei americane au pastrat un nivel minim modificarile operate, lucru de care te vei convinge si in urmatorul material video.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 6 Noiembrie 2019