Cat mai costa in ziua de azi un Ferrari cu motor inspirat din Formula 1

Cat mai costa in ziua de azi un Ferrari cu motor inspirat din Formula 1
  • Un Ferrari F50 isi cauta o noua casa
  • Acest exemplar i-a apartinut lui Mike Tyson
  • Se vinde luna viitoare la licitatia organizata de casa RM Sotheby's
Distribuie pe Facebook

Un Ferrari F50 isi cauta un nou proprietar in cadrul licitatiei organizate luna viitoare de bine-cunoscuta casa RM Sotheby's. Exemplarul cu pricina este cu atat mai special cu cat i-a apartinut fostului campion mondial de box la categoria grea, Mike Tyson.

Desi avea un comportament controversat atat in interiorul cat si in afara ringului, Mike Tyson va ramane in istoria boxului drept cel mai tanar castigator al titlurilor WBC, WBA si IBF la categoria grea.

Ferrari F50

De-a lungul carierei, Tyson a gustat din toate placerile vietii de boxer profesionist, si asa cum era de asteptat a detinut si mai multe supercar-uri ale vremii. Printre acestea se numara si Ferrari-ul F50 care acum isi cauta o noua casa in cadrul licitatiei organizate in Amelia Island de casa RM Sotheby's.

Ferrari F50

F50-ul este unul dintre cele mai rare si dorite Ferrari-uri din istorie, iar imediat ce a parasit portile fabricii din Maranello, acest exemplar i-a fost livrat direct marelui campion american. Potrivit anuntului, masina este intr-o stare imaculata, iar bordul indica doar 5.694 de mile (9.598 de kilometri).

Ferrari F50Ferrari F50

Sub capota regasim legendarul propulsor V12 de 4.7 litri, aspirat natural. Acesta dezvolta 513 cai putere si 470 Nm cuplu, si a devenit cunoscut in special datorita faptului ca este o evolutie a motorului V12 de 3.5 litri, folosit in 1991 de monopostul de Formula 1 al italienilor de la Ferrari.

Ferrari F50

Asadar, tot ce se afla sub caroseria acestui F50 este 100% original, inafara sistemului de evacuare, care a fost inlocuit cu unul Tubi. Insa avand in vedere ca sunetul motorului este scos si mai tare in evidenta de acest tip de evacuare, acest detaliu nu ar trebui sa il deranjeze prea mult pe viitorul proprietar.

Ferrari F50

Specialistii de la RM Sotheby's tin sa precizeze ca masina vine insotita de un certificat Ferrari Classiche care ii atesta originalitatea, si se asteapta ca suma platita pentru acest F50 sa se invarta in jurul valorii de 2.3 milioane de dolari.

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Ferrari F50

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Ferrari F50
mai multe