Cautai un Lamborghini Veneno? Poti cumpara unul acum pentru suma de 11 milioane de dolari

Cautai un Lamborghini Veneno? Poti cumpara unul acum pentru suma de 11 milioane de dolari
  • Masina are 750 cp
  • Numai 3 exemplare s-au vandut publicului
  • Suma ceruta este cam exagerata
Distribuie pe Facebook

Unul din cele mai rare modele de Lamborghini este fara indoiala Veneno. De fapt, s-ar putea sa fie cel mai rar produs de serie, care nu este concept, deoarece italienii au produs doar 5 exemplare de Veneno coupe si 9 exemplare de Veneno roadster. Nu degeaba, acum, unul din cele 5 coupe-uri este de vanzare pentru o suma astronomica.

In 2013, atunci cand s-a lansat, Veneno era o masina absolut dementa, in stilul Lamborghini, care se vindea pentru suma de 4,5 milioane de dolari. In clipa in care a fost lansata la Salonul Auto de la Geneva, aceasta masina era cea mai scumpa din lume. Si nu degeaba. Ci pentru ca Lamborghini a produs doar 5 exemplare de Veneno coupe, o masina bazata pe Aventador, din care a pastrat doua pentru muzeul brandului din Sant'Agata Bolognese. Asadar, clientii au putut cumpara doar 3 exemplare de coupe si 9 exemplare de roaster, model lansat un an mai tarziu.

Veneno de vanzare

Si daca numai 3 au ajuns la milionarul de rand, e normal ca si pretul sa fie unul pe masura. Cum era de asteptat, pretul nu putea sa scada la o masina din care mai exista alte doua in lume ce ar putea, printr-un noroc chior, sa fie scoase la vanzare. Un dealer din Japonia vinde acum un Veneno, se pare ca e vorba de masina cu numarul 2 din cele 3 vandute publicului, initial cumparata de un pasionat din China, pentru o suma ceva mai mare decat cea initiala... Adica in loc de cele 4,5 milioane de dolari, pretul cerut este acum putin peste 11 milioane...

Veneno de vanzare

Automobilul construit din fibra de carbon are un motor V12 de 750 cp cu care poate atinge peste 360 km/h si are la bord numai 840 de kilometri. Si a fost ingrijit cum se cuvine in toti cei aproape 3 ani de viata, tinut numai 'in casa', pe post de bibelou, mai ales pentru a-si apara investitia initiala. Pentru ca vorbim de o investitie a carui pret creste de la an la an. Insa exemplarul de Veneno care este pus la vanzare un dealer japonez care lucreaza pe comision, anunt postat pe un site german de anunuturi, are totusi un pret cam mare dupa numai 2-3 ani de la lansare. Cel mai probabil, acest pret va putea fi obtinut peste vreo 5-10 ani, atunci cand masina deja devine una clasica.

Veneno de vanzare

Nu trebuie sa uitam ca un Lamborghini Concept S, o masina realizata intr-un singur exemplar, scoasa la licitatie anul trecut, nu s-a vandut pentru ca nu a reusit sa atinga pretul rezervat. Adica vreo 2 milioane de dolari... Si daca o masina unica in lume nu a obtinut 2 milioane, de ce una din cele 3 la nivel mondial s-ar vinde pentru 11 milioane? Urmeaza sa vedem daca cineva accepta sa achite aceasta nosta de plata pentru o masina care, cel mai probabil, nu va fi miscata din vitrina.

Veneno de vanzare

Distribuie pe Facebook
mai multe