Ce mai sprint, te va lasa masca! Acceleratia unui SUV cu motor de 6.4 litri

Ce mai sprint, te va lasa masca! Acceleratia unui SUV cu motor de 6.4 litri
  • Jeep ofera modelul Grand Cherokee si intr-o versiune de inalta performanta, pe nume SRT8
  • Varianta cu pricina ascunde sub capota o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de 6.4 litri
  • Fisa tehnica anunta atat un 0 - 100 km/h in cinci secunde, cat si o viteza de top de 257 km/h
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un propulsor V8 de 6.4 litri si 468 de cai putere, americanul Jeep Grand Cherokee SRT8 are nevoie de numai cinci secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 de kilometri pe ora.

BMW X5, Mercedes GLE sau Porsche Cayenne nu sunt singurele SUV-uri disponibile inclusiv intr-o versiune de inalta performanta. Ba dimpotriva: de un astfel de tratament se bucura si americanul Jeep Grand Cherokee.

Spre deosebire insa de modelele germane, care dispun de propulsoare supraalimentate cu doua turbine, sportivul SUV de peste Ocean gazduieste in compartimentul motor o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de 6.4 litri.

Invartindu-se in jurul a 458 CP, puterea maxima ajunge catre toate cele patru roti prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte, acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora realizandu-se astfel in exact cinci secunde.

Vestile bune continua la nivelul vitezei de top, potentul Jeep Grand Cherokee SRT8 continuand sa sprinteze pana la 257 km/h - o valoare deloc neglijabila daca tinem cont ca avem de-a face cu un automobil de 2.4+ tone.

Dar indeajuns cu "discutiile teoretice" si sa mai trecem si la "probele practice", urmatorul material video surprinzand SUV-ul american de inalta performanta intr-o incursiune de la 0 la peste 130 kilometri pe ora.

Sursa Video: Autoblog.nl

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Octombrie 2016