Ce masini de lux si-au cumparat romanii in 2010-2011. Iata harta pe judete!

Ce masini de lux si-au cumparat romanii in 2010-2011. Iata harta pe judete!
Cei de la Gandul au reusit sa faca o harta a masinilor de lux din Romania, masini inscrise in ultimul an. Criza nu i-a impiedicat pe romani sa-si cumpere automobile de lux. In ciuda faptului ca piata auto locala a scazut cu circa 11% in 2011, vanzarile de autoturisme premium au continuat sa creasca.
Distribuie pe Facebook

In ultimii doi ani, romanii au achizitionat 815 autoturisme premium de la brandurile de lux Aston Martin, Bentley, Cadillac, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Maserati, Maybach, Porsche si Rolls Royce, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Producator Numarul de autoturisme inmatriculutate in perioada 2010-2011
Aston Martin 6
Bentley 23
Bugatti 0
Cadillac 42
Ferrari 52
Jaguar 142
Lamborghini 3
Maserati 20
Maybach 3
Porsche 518
Rolls Royce 6
Sursa date: Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)
Practic, una din sase masini de lux din Romania a fost cumparata in ultimii doi ani de criza.
Pretul unui astfel de autoturism poate varia intre 100.000 de euro si 500.000 de euro. La un calcul simplu reiese ca valoarea totala a masinilor de lux achizitionate in ultimii doi ani depaseste 122,5 milioane de euro. Estimarea s-a facut tinand cont de un pret mediu de 150.000 de euro.
Vanzarile de masini de lux au crescut cu pana la 50% anul trecut, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), citate de Ziarul Financiar.

Ce masini de lux si-au cumparat romanii in 2010-2011. Iata harta pe judete!

In judetul Neamt nu s-a cumparat niciun automobil de lux in ultimii doi ani
Dupa cum era de asteptat, cele mai multe autoturisme premium au fost inmatriculate in Capitala, respectiv 581 in perioada 2010-2011.
In topul judetelor cu cele mai multe masini de lux inmatriculate in ultimii doi ani se mai regasesc judetele Ilfov (28), Constanta (22), Cluj (20), Timis (12), Prahova (12), Bihor (10) si Arges (10).
Singurul judet in care nu s-a inmatriculat nicio masina de lux in ultimii doi ani este Neamt.
Cererea de autoturime de lux a continuat sa creasca in ultimii doi ani. De exemplu, Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, a anuntat la sfarsitul anului trecut ca in 2011 cota de 30 de unitati alocate Romaniei a fost epuizata.
Cu un an inainte firma a solicitat constructorului italian suplimentarea cotei cu cel putin 5 masini intrucat cele 26 de automobile alocate fusesera livrate sau comandate pana la jumatatea anului, potrivit Mediafax.
Clubul proprietarilor de autoturisme premium

Primul Bugatti Veyron, una dintre cele mai scumpe masini din lume, a fost adus in Romania la mijlocul anului 2007 de catre omul de afaceri Costel Casuneanu, unul dintre patronii de firme de constructii supranumiti "Regii Astaltului". Masina costa in jur de 1,6 milioane de euro.
Cel de-al doilea Bugatti Veyron a fost comandat la scurt timp dupa de catre un om de afaceri din Bucuresti, potrivit companiei care a intermediat vanzarea.
In Romania exista in momentul de fata 72 de Rolls Royce-uri. Printre posesorii acestor masini se numara Giovanni Becali, Irinel Columbeanu, Rani, fiul miliardarului Dan Grigore Adamenscu si Iosif Onoriu, nepotul cantaretei Gabi Lunca. Preturile acestor masini variaza intre 200.000 si 300.000 de euro, in functie de model si de dotari.

Conform datelor DRPCIV 17 persoane din Romania si-au achizitionat in ultimii 10 ani un autoturism de lux marca Maybach. Printre ei se numara Ion Tiriac, Dan Adamescu, Viorel Catarama, Gigi Becali si Ilie Ciuclea, patronul companiei de salubrizare Supercom din Capitala. Pretul unui Maybach depaseste 300.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Aprilie 2012