Cea mai rapida berlina de la Nurburgring. Cati cai putere are, de fapt?

Cea mai rapida berlina de la Nurburgring. Cati cai putere are, de fapt?
  • Cea mai rapida berlina de la Nurburgring urca pe dyno
  • Noua editie XE SV Project 8 ofera mai multi cai decat spune Jaguar
  • Propulsia este asigurata de o motorizare V8 de cinci litri
Distribuie pe Facebook

Sub capota ventilata a motorului a fost instalata o unitate cu opt cilindri in V, compresor mecanic si capacitatea de cinci litri.

Intrata intr-un con de umbra, cea mai rapida berlina de la Nurburgring a revenit zilele acestea in atentia presei. Produsa in doar 300 de exemplare, editia limitata Jaguar XE SV Project 8 a urcat recent pe dyno pentru o noua demonstratie.

Aflata in centrul atentiei, motorizarea cu opt cilindri in V, compresor mecanic si capacitatea de cinci litri a reusit sa impresioneze prin puterea maxima dezvoltata. Usor mai mare decat cea anuntata initial de oficialii companiei britanice.

Care este valoarea exacta aflam chiar din urmatorul material video, nu inainte insa de a sublinia si restul elementelor cheie ale editiei limitate Jaguar XE SV Project 8. Precum varianta Track Pack, cu un roll cage urias in locul banchetei spate.

Suspensia special setata, franele supradimensionate sau pachetul aerodinamic care culmineaza cu eleronul ajustabil sunt la randul lor vinovate. Vinovate de transformarea masinii britanice in cea mai rapida berlina de la Nurburgring.

Editia limitata Jaguar XE SV Project 8 a fost cronometrata anterior cu un timp de numai sapte minute si 21 de secunde. Suficient pentru a lasa in urma inclusiv o lista lunga formata din sportive pur sange, modele cu traditie s.a.m.d.

Nota de plata este insa pe masura, potentialii clienti avand de platit un minim de 149.995 de lire sterline pentru un singur exemplar. Suma care, in Marea Britanie, se traduce prin doua Mercedes-uri C63 AMG noi-noute, plus cateva optionale.

Revenind la editia limitata Jaguar XE SV Project 8, iata cum arata - fara niciun fel de alta introducere, fisa dyno a celei mai rapide berline de la Nurburgring:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Octombrie 2018