Cea mai rapida masina din lume e de vanzare. Cat costa aceasta

Cea mai rapida masina din lume e de vanzare. Cat costa aceasta
  • Hennessey are la vanzare un Venom GT
  • Masina a depasit 435 km/h anul trecut
  • Pretul este de 1.4 milioane dolari
Distribuie pe Facebook

Hennessey Venom GT, exemplarul ajuns in Cartea Recordurilor dupa atingerea unei viteze maxime de 435.xx kilometri pe ora, este acum de vanzare. Atentie, insa: masina americana iti va scoate din buzunare nici mai mult, nici mai putin de 1.4 milioane euro.

Optiunea ideala pentru amatorii de senzatii tari, modelul Hennessey Venom GT gazduieste in compartimentul motor o unitate V8 dotata cu doua turbine uriase, plus o capacitate cilindrica de sapte litri.

Livrarea celor 1.244 cai putere si 1.566 Newton-Metri se face catre puntea spate, prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, primii 96 kilometri pe ora sosind astfel dupa aproximativ 2.7 secunde.

Hennessey Venom GT de vanzareHennessey Venom GT de vanzare

Nici timpul de 5.6 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 160 km/h nu suna mai rau, insa sprintul abia 0 - 300 km/h este cel care transforma Hennessey-ul Venom GT in cel mai rapid model al planetei: 13.63 secunde.

Atat acesta, cat si viteza maxima de 435.xx kilometri pe ora atinsa de exemplarul din cazul de fata la inceputul anului trecut, in prezenta oficialilor Guinness World Records daca ne aducem bine aminte.

Da, stim, am putea sa ne oprim aici fara nici un fel de problema, dar adevarul este ca modelul Hennessey Venom GT sta la fel de bine inclusiv atunci cand vine vorba despre performantele reusite pe circuit.

Si asta multumita aerodinamicii extrem de avansate, ajutata ce-i drept si de suspensia coilover dotata cu amortizoare ajustabila, respectiv sistemul de franare compus din discuri carbon-ceramice cu dimensiuni de pana la 15 inch.

Apropo, am apucat cumva sa mentionam si ca structura monococa peste care vine caroseria din carbon este din aluminiu? Daca nu, iata si motivul pentru care greutatea nu depaseste 1.244 kilograme.

Una peste alta, pasionat de masini sau doar viteza, Hennessey-ul Venom GT ocupa un loc fruntas in topul lucrurilor pe care trebuie sa le faci macar o singura data in viata. Problema este ca supercarul american iti va scoate din buzunare... nici mai mult, nici mai putin de 1.4 milioane de dolari.

Hennessey Venom GT de vanzare

Hennessey Venom GT de vanzare

Hennessey Venom GT de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Hennessey Venom GT de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2015