Cel mai rulat Ferrari din toate timpurile are peste 250.000 km la bord. Proprietarul a schimbat pana acum...

Cel mai rulat Ferrari din toate timpurile are peste 250.000 km la bord. Proprietarul a schimbat pana acum...
  • Cel mai rulat Ferrari din toate timpurile are peste 250.000 km la bord
  • Proprietarul a schimbat pana acum nu mai putin de 25 de seturi de bujii
  • Atat motorul V8, cat si cutia F1 sau plafonul textil sunt cele originale
Distribuie pe Facebook

... nu mai putin de 25 de seturi de bujii, plus patru ambreiaje. Atat motorul V8, cat si cutia F1 sunt insa originale, dupa cum vom vedea in urmatorul material.

Echipat cu un benzinar aspirat in opt cilindri, modelul F430 nu este nici pe departe cel mai eficient automobil din lume. Nu este insa nici cel mai practic daca tinem cont ca Ferrari a instalat doar doua scaune, iar spatiile de depozitare lipsesc in mare masura.

Si cu toate acestea, proprietarul unui exemplar cu plafon retractabil din material textil (Spider, pe scurt) a trecut peste neajunsurile supercarului italian, dovada stand numarul kilometrilor parcursi. Putin peste 253.000, dupa cum vom vedea si in urmatorul video.

Pana atunci insa, trebuie spus ca respectivul autoturism a fost "reimprospatat" cu 25 de seturi de bujii, plus patru ambreiaje. In rest, atat motorul V8, cat si cutia F1 sunt originale, ceea ce reprezinta o adevarata performanta pentru un Ferrari, fie el F430 sau nu.

Mai mult decat atat, problemele au ocolit chiar si plafonul retractabil din material textil, in timp ce interiorul acestui Spider de culoare rosie nu a fost la fel de norocos. Unele butoane s-au curatat, anumite suprafete acoperite cu Alcantara s-au "mancat" s.a.m.d.

Cu toate ca este cel mai rulat Ferrari din toate timpurile, respectivul F430 nu reprezinta niciun pericol major pentru urmatorul Lamborghini Murcielago, Supercarul italian cu motor V12 inghitise pana in mai 2017 undeva in jurul a 418.000 km.

Tot la acel moment, proprietarul exemplarului cu pricina aducea in discutie si subiectul referitor la costurile de intretinere. Peste 480.000 de dolari, in conditiile in care autoturismul companiei din Sant'Agata Bolognese trecute si printr-un accident destul de urat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2018