Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende
Autovehiculul de performanta a fost cel care a furat inimile si imaginatia oamenilor de pretutindeni; a aparut pe afise, tricouri si in cantece timp de patru decenii. Acum s-a intors, mai bun si mai puternic ca niciodata, gata sa-si recapete locul de onoare pe drumurile europene si pe peretii dormitoarelor.
Distribuie pe Facebook
Noul model Chevrolet Camaro cu motor V8 de 432 cp s-a intors in Europa dupa o perioada de absenta de zece ani, cu un design usor de recunoscut si complet modern.
Designul contemporan reflecta istoria bogata a modelului Camaro, cu partea din fata in forma de V, postura si aripile spate late contribuie la recunoasterea trecutului legendar si la crearea unei legende a designului contemporan.

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

"Camaro este un ansamblu de putere, confort si tehnologie, care ofera un raport foarte bun calitate-pret care nu poate fi egalat de catre competitorii nostri", a declarat Wayne Brannon, Presedinte si Director Executiv Chevrolet Europe.
Testat pe faimosul circuit de curse Nurburgring din Germania, modelul Camaro a fost proiectat pentru clientii europeni, dispunand de suspensii noi si o gama larga de alte imbunatatiri.
Cele mai importante date tehnice ale modelului Camaro sunt la fel de impresionante ca si designul acestuia: transmisia manuala beneficiaza de un motor superb LS3 V8 de 6,2 litri care dezvolta o putere de 432 cp si genereaza un cuplu de 569 Nm la 4.600 rpm. Aceasta inseamna ca autovehiculul poate accelera de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde in varianta coupe si in 5,4 secunde in varianta decapotabila. Transmisia automata este combinata cu un motor L99 V8 de 6,3 l care dezvolta o putere de 405 cp care genereaza un cuplu de 556 Nm la 4.300 rpm. Versiunea coupe cu transmisie automata atinge 100 km/h in 5,4 secunde si modelul decapotabil in 5,6 secunde. Camaro are o viteza maxima impresionanta de 250 km/h.

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

Preturile pentru versiunea coupe incep de la 38.900 euro, iar preturile pentru versiunea decapotabila incep de la 43.900 euro, desi acestea pot varia in functie de piata, ca urmare a taxelor locale si de import. Modelul Transformers(r) Special Edition si pachetul aniversar de 45 de ani sunt disponibile la un pret suplimentar de 2.000 euro fiecare, inclusiv TVA.
100% european
Autovehiculul isi face simtita prezenta de departe, datorita motorului V8 care emite un sunet de frecventa joasa, anuntandu-si cu tarie sosirea iminenta.
Caracteristicile versiunii europene a modelului Camaro sunt asemanatoare cu cele ale modelului 2SS disponibil in America de Nord. Noul model, prima versiune europeana, dispune de noua suspensie FE4, proiectata special pentru Europa. Acest tip de suspensie, caracterizat prin rigiditate ridicata si stabilitate laterala care sporeste performantele si manevrabilitatea la viteza inalta, a avut un succes atat de mare incat va fi disponibil si in Statele Unite, echipat pe modelele superioare de anul viitor. Pachetul de suspensii FE4 dispune de amortizoare fata si spate reajustate si bare stabilizatoare rigide noi in fata (23 mm) si spate (24 mm).

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

"Obiectivul nostru a fost sa dezvoltam o suspensie sport mai precisa care sa asigure o tinuta de drum imbunatatita. Am utilizat rezultatele numeroaselor teste efectuate pe piste pentru a imbunatati geometria suspensiei in viraje, un echilibru mai neutru la intoarceri si minimizarea subvirarii in situatii limita," a declarat Al Oppenheiser, inginer sef pentru Camaro.
Jantele de 20 inci, cu pneuri Pirelli PZero garanteaza distributia corespunzatoare a puterii, in timp ce discurile de frana antiblocare cu patru pistoane Brembo, impreuna cu sistemele StabiliTrack si de control al tractiunii garanteaza o franare eficienta si virare rapida. Rotile sunt amplasate spre exterior, la acelasi nivel cu caroseria, pentru un aspect dinamic si o postura lata.
Design exterior uluitor
Daca doriti sa fiti anonim si sa va integrati in multime, atunci probabil ca modelul Camaro nu este pentru dumneavoastra. Designul uimitor va avea ca rezultat exact opusul, atat pietonii cat si ceilalti participanti la trafic vor privi cu uluire si admiratie cum modelul Camaro isi croieste drum cu superioritatea caracteristica.
"Inca de la inceput, obiectivele de baza pentru noul model Camaro au fost ca acesta sa arate grozav, sa fie cu adevarat performant si sa fie accesibil," a declarat Oppenheiser.

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

Partea din fata in forma de V este marginita de faruri cu descarcare in gaz cu tehnologie HID, cu inele iluminate cu tehnologie LED Xenon, care simuleaza aspectul ochilor adanciti si confera modelului Camaro o infatisare amenintatoare. Papionul auriu specific Chevrolet decoreaza cu mandrie partea din fata a autovehiculului si directioneaza privirea catre capota power dome, care asigura o senzatie de miscare chiar si cand autovehiculul stationeaza.
Partea din spate a modelelor europene Camaro este unica. Lampile spate duble cu tehnologie LED evoca aspectul unic al partii din fata a autovehiculului. Designul partii din spate este completat de tevi de esapament cromate rotunde, de dimensiuni mari, asemanatoare modelului Corvette Z06.
Design interior
O gama larga de echipamente de izolare fonica va asigura ca veti fi transportat intr-o alta lume imediat ce va urcati la bordul Camaro, desi sunetul specific motorului V8 patrunde intr-o mica masura la interior, datorita designului, suficient cat sa va aminteasca unde sunteti si ce faceti.
Ducand mai departe spiritul si atitudinea modelelor Camaro anterioare, interiorul se caracterizeaza prin simplitate si rafinament, cu accente contemporane in butoane, comutatoare, instrumente si iluminarea ambientala.

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

Designul panoului central de instrumente integrat imbina comenzile accesibile ale sistemelor audio, de incalzire, ventilatie si de climatizare intr-o singura piesa electronica moderna cu butoane supradimensionate, cu insertii de cauciuc si crom, pentru a se ridica la nivelul modelului Camaro.
Sistemul de iluminare ambientala Chevrolet Blue Ice actioneaza de-a lungul usilor. Aceeasi nuanta de albastru este utilizata atat pentru vitezometrul din partea stanga, cat si pentru turometrul din partea dreapta, iar informatiile suplimentare pentru sofer vor fi afisate intre acestea. Iluminarea ambientala in culoarea portocalie este disponibila cu nivelul de echipare pentru interior Inferno Orange.

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

Panoul cu patru indicatoare din fata schimbatorului de viteze trimite cu gandul la legendarul model Camaro 1969, insa include si iluminare de fundal contemporana cu tehnologie LED. Pachetul include si indicatoare pentru temperatura uleiului de motor si presiunea uleiului, temperatura lichidului de transmisie si tensiunea bateriei.
Scaunele performante includ perne sport si linii de imbinare pe conturul umerilor cu cusaturi accentuate.
O minune tehnologica
Centrul de informatii pentru sofer (Driver Information Center - DIC) ofera toate tipurile de date necesare la drum, inclusiv informatii referitoare la consum, calatorie si presiunea in pneuri. Camaro este singurul autovehicul din clasa sa care ofera in dotarea standard Head Up Display (HUD), care afiseaza pe parbriz informatii importante, precum viteza si selectia posturilor, astfel incat soferul sa se poata concentra intotdeauna asupra drumului. Asistentul la parcare cu senzori cu ultrasunete in spate si camera video, precum si cele sase airbaguri fac parte din dotarea standard, impreuna cu sistemul de fixare ISOFIX pentru cei mai tineri entuziasti ai autovehiculelor sport.

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

Modelul Camaro este disponibil si cu un sistem audio stereo Boston Acoustics cu noua difuzoare, pentru clientii nostri iubitori de muzica. Pachetul include si porturi USB pentru dispozitive mobile si conectivitate Bluetooth.
Managementul activ al consumului de carburant
Desi probabil ca economia de carburant nu este pe lista de prioritati a proprietarului unui autovehicul Camaro, sistemul de management activ al consumului de carburant pentru motorul L99 opreste automat patru din cei opt cilindri in timpul functionarii cu sarcina usoara, permitand reducerea consumului. Acesta reduce consumul de carburant cu pana la 7,5%.

Chevrolet Camaro - Renasterea unei legende

Modelele Camaro cu transmisie manuala au un consum combinat de 14,1 l/100 km. Variantele cu transmisie automata au un consum combinat si mai bun, de 13,1 l/100 km.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (101) Poze Chevrolet Camaro - Galerie Foto
mai multe