Chevrolet Corvette: 60 de ani de design legendar

Chevrolet Corvette: 60 de ani de design legendar
Chevrolet Corvette joaca un rol important la Hollywood. Lansarea noului model Corvette 427 decapotabil, editia de colectie. Renumit pentru aspectul si performantele deosebite, legendarul model Chevrolet Corvette sarbatoreste anul viitor un eveniment important - aniversarea a 60 de ani.
Distribuie pe Facebook
Modelul Corvette ilustreaza autovehiculul sport veritabil - pur si simplu extraordinar si incitant, trasaturi intarite de imaginea sa in cultura pop. Cu toate acestea, stilul sau de necontestat nu reprezinta singurul atu al modelului Corvette - este un autovehicul sigur si, mai important, confortabil in deplasarile zilnice.
Faima modelului Corvette a fost consolidata deja de mult timp datorita succesului inregistrat in cultura americana si rafinamentului sau tehnic. De-a lungul timpului, o mare varietate de functii inovatoare au contribuit la cresterea reputatiei sale: exemple din ultimele decenii includ anvelopele run-flat, afisajul pe parbriz ce permite proiectarea de date importante pe parbriz, in campul vizual al soferului, precum si tehnologia Magnetic Selective Ride Control ce asigura amortizarea in timp real.
Corvette, in topul box office-ului

Importanta Chevrolet in peisajul cultural american este la fel de evidenta pe strazi ca si in domeniul artelor si al divertismentului. Chevrolet Corvette a avut 1434 de roluri principale si secundare, atat in programe de televiziune, cat si in filme de Hollywood, facandu-si astfel un nume in cultura pop americana.
Site-ul Internet Movie Cars Database prezinta filme de top in care au participat si modele Corvette - o scurta lista include:
Ora de Varf (1998) - James Carter, detectivul istet care vorbeste repede, conduce un elegant model Chevrolet Corvette din 1971. Autovehiculul este accesoriul ce se potriveste perfect stilului sau de viata captivant si aventuros.
CARS 2 (2011) - Jeff Gordon, legenda Chevrolet NASCAR, isi imprumuta vocea personajului Jeff Gorvette, un model Corvette C6.R, in acest film de animatie Disney-Pixar.
Corvette Summer (1978) - Personajul principal se imbarca intr-o aventura cu scopul de a-si gasi autovehiculul Corvette Stingray 1973 furat, obiectul suprem al dorintei in acest film clasic de vara pentru adolescenti.
Route 66 (1960-1964) - Autovehiculul legendar ce ramane loial personajelor de-a lungul calatoriilor acestora este un Chevrolet Corvette 1960 decapotabil rosu. In primul sezon a fost folosit initial un Chevrolet Corvette 1959 decapotabil, dar in cel de-al doilea sezon acesta a fost actualizat, folosindu-se varianta mai recenta, din 1960, pentru a se asigura promovarea noului model. Intamplator, aceasta pozitionare de produs a dus la dublarea vanzarilor si aceasta numai in timpul primului sezon!
Transformers: Razbunarea celor invinsi (2009) - Prototipul argintiu Corvette Stingray 2009 a fost prezentat in rolul lui Sideswipe, partenerul Autobot al lui Optimus Prime, conferind modelului o aura de mister si putere aproape "ireala".
Glee (sezonul 2, episodul 2) - Modelul Chevrolet Corvette Grand Sport 2011 s-a dovedit a fi un instrument de putere pentru Will Schuester si cel mai mare dusman al sau, Carl Howell, atunci cand acesta a trebuit sa se lupte pentru atentia adorabilei Emma Pillsbury, consilierul scolii.
"Modelul Corvette este admirat in lumea intreaga, iar autovehiculele de clasa mondiala ce ii pot egala statutul de legenda si reusitele sunt putine", a declarat Vijay Iyer, director relatii publice al Chevrolet Europe. "Povestile pentru micul sau marele ecran trec dincolo de salile de cinema si creeaza o legatura emotionala unica cu publicul."
Lansarea noului model Corvette 427 decapotabil, editia de colectie

Editia de colectie a noului model Corvette 427 decapotabil a fost conceputa special pentru comemorarea celei de-a 60-a aniversari a acestui autovehicul sport de legenda. Este cel mai rapid model Corvette decapotabil construit pana acum si include dotari de inalta tehnologie pentru care modelul a devenit renumit.
"Timp de aproape 60 de ani, modelul Corvette a oferit echipamente si tehnologii de ultima ora si performante incredibile", a declarat Tadge Juechter, inginerul sef responsabil de designul editiei de colectie a modelului Corvette 427 decapotabil.
Avand 60 de ani de experienta, modelul Corvette continua sa intruchipeze atat progresul tehnologic, cat si faima in industria cinematografica. La fel ca vinul, Corvette se imbunatateste cu trecerea anilor! Iar povestea e departe de a lua sfarsit: Anul viitor, in cadrul Salonului Auto International Nord-American de la Detroit, va avea loc dezvaluirea oficiala a mult-asteptatului model Chevrolet Corvette C7.
Sursa:
Filmele listate pe site-ul imcdb.org - dintre cele 29.478 de filme listate, modelele Corvette apar in roluri principale sau ca autovehicule de fundal in 1434 de filme.
Despre Chevrolet
Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, cu vanzari anuale de peste patru milioane de autovehicule in peste 140 de tari. Este cea de-a patra marca auto internationala in materie de vanzari si, de asemenea, una din marcile cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Autovehiculele Chevrolet imbina designul avangardist cu performanta, inovatia si caracterul practic. Acestea ofera un raport calitate-pret excelent. Infiintata in anul 1911 in S.U.A. de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca si-a aniversat centenarul in 2011. Gama Chevrolet destinata pietei europene cuprinde autovehiculul de oras Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan si hatchback, modelul compact Cruze sedan, hatchback si station wagon, modelul sedan de clasa medie Malibu, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro si Corvette, precum si Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. In 2012 Chevrolet lanseaza modelul Cruze station wagon si modelul sedan de clasa medie Malibu. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet accesand http://www.chevrolet.ro/ sau Media Chevrolet Romania .
Distribuie pe Facebook
mai multe