Chevrolet este pe primul loc in topul autovehiculelor sport din Statele Unite ale Americii

Chevrolet este pe primul loc in topul autovehiculelor sport din Statele Unite ale Americii
O treime din autovehiculele sport vandute in anul 2011 sunt modele Corvette si Camaro. Chevrolet este marca de autovehicule performante preferata din S.U.A., o treime din autovehicule vandute in Statele Unite ale Americii in 2011 fiind modele Camaro sau Corvette.
Distribuie pe Facebook
Anul trecut, Chevrolet a avut o cota de 37% din piata autovehiculelor sport, inregistrand un numar de 88.249 de autovehicule Camaro vandute, surclasand cu peste 18.000 de unitati modelul concurent direct Ford Mustang. Se estimeaza ca aceasta diferenta va creste odata cu lansarea in aceasta luna a noului Camaro ZL1 in Statele Unite ale Americii.
In 2011, Chevrolet a detinut 28% din piata autovehiculelor sport de lux, cu un numar de 13.164 de autovehicule Corvette vandute. Fiind in prezent singurul model de productie interna din acest segment, numarul de autovehicule Corvette comercializate a depasit dublul unitatilor vandute ale modelului concurent direct, Porsche 911.
"Odata cu lansarea modelului Camaro ZL1, doar un numar restrans de marci auto la nivel mondial ofera doua autovehicule ce pot rivaliza cu modelele Corvette si Camaro in ceea ce priveste performanta, tehnologia si placerea de a conduce," a declarat Mark Reuss, presedintele General Motors America de Nord. "Spre deosebire de multe autovehicule performante concurente, Corvette ZR1 si Camaro ZL1 sunt adaptate din fabrica atat pentru utilizarea zilnica, cat si pentru conducerea pe circuitul de curse - fiind echipate standard cu sistem de racire pentru frane si sistemul de propulsie."
Pentru a demonstra capacitatile modelelor Corvette si Camaro, Chevrolet a testat recent versiunile de serie fara performante modificate pe circuitul "Grand Course" din cadrul Virginia International Raceway. Configuratia circuitului Grand Course reprezinta o adevarata provocare pentru modelele de serie, deoarece este nevoie de o putere extraordinara, manevrabilitate precisa si un grad inalt de aderenta pentru a inregistra cel mai rapid tur.
Inginerul Jim Mero a parcurs un tur pe circuitul Grand Course intr-un timp de 2:45,6 la volanul unui Corvette ZR1 model 2012 echipat cu noile pneuri Michelin Pilot Sport Cup, fiind cel mai rapid timp pe tur de pista obtinut vreodata de un autovehicul de serie.
Inginerul Aaron Link a parcurs un tur pe circuitul Grand Course intr-un timp de 2:52,4 la volanul unui Camaro ZL1 model 2012 - cu sase secunde mai rapid decat timpul pe tur de pista obtinut pe acelasi circuit de catre Ford Shelby GT500 model 2011.
Publicatia Car and Driver, care organizeaza evenimentul Lightning Lap la Virginia International Raceway, a caracterizat circuitul ca avand caracteristicile "cele mai apropiate de legendarul circuit Nordschleife de la Nurburgring."
"Circuitul Grand Course de la VIR reprezinta un test excelent pentru analizarea performantei de ansamblu a autovehiculelor," a declarat Reuss. "Intocmai ca la Nurburgring, un singur tur pe pista de la VIR permite testarea fiecarui aspect al unui autovehicul, incluzand puterea, franele, directia, aderenta pneurilor si echilibrul sasiului. Parcurgerea unui tur pe circuitul Grand Course cu lungimea de patru mile intr-un timp mai mic de 3 minute reprezinta o realizare incredibila pentru orice autovehicul."
Corvette ZR1 este cel mai puternic model Chevrolet din toate timpurile, cu un motor LS9 V-8 supraalimentat de 6,2 l, ce dezvolta o putere de 647 cp si genereaza un cuplu maxim de 819 Nm. Dintre toti producatorii auto de serie, Chevrolet este lider in utilizarea fibrei de carbon, acest material usor fiind folosit pentru componentele structurii modelului ZR1, inclusiv aripile fata, capota motorului, plafonul, spoilerul fata, pragurile laterale si panourile de podea. Cu o masa proprie de 1.521 kg, modelul ZR1 dispune de un raport putere-masa de numai 2,34 kg per cp. Prin urmare, ZR1 este si cel mai rapid autovehicul Chevrolet produs vreodata, capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde si sa atinga o viteza maxima de 330 km/h. Pretul modelului Corvette ZR1 porneste de la 112.575 $, incluzand costul de livrare.
Camaro ZL1 este cel mai puternic model Camaro produs vreodata, cu un motor LSA V8 supraalimentat de 6,2 litri, ce dezvolta o putere de 558 cp si un cuplu maxim de 754 Nm. Este, de asemenea, cel mai sofisticat autovehicul Camaro din toate timpurile, fiind echipat cu tehnologii performante exclusiviste, printre care sistemul performant de control al tractiunii si suspensia Magnetic Ride. Alte dotari standard performante includ sistemul de franare Brembo cu sase pistoane si sistemele de racire pentru diferentialul spate, frane si transmisie. Prin urmare, ZL1 este si cel mai performant model Camaro produs vreodata, accelerand de la 0 la 100 km/h in doar 3,9 secunde, atingand o viteza maxima de 296 km/h si parcurgand renumitul circuit de la Nurburgring in doar 7:41,27.
Recent, atat Corvette cat si Camaro au fost desemnate de IntelliChoice ca fiind cele mai valoroase modele in segmentele din care fac parte - o dovada in plus a faptului ca Chevrolet ofera clientilor un raport excelent pret -performanta.
Despre Chevrolet
Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, cu vanzari anuale de peste patru milioane de autovehicule in peste 140 de tari. Este cea de-a patra marca auto internationala in materie de vanzari si, de asemenea, una din marcile cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Autovehiculele Chevrolet imbina designul avangardist cu performanta, inovatia si caracterul practic. Acestea ofera un raport calitate-pret excelent. Infiintata in anul 1911 in S.U.A. de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca si-a aniversat centenarul in 2011. In Europa, marca a fost relansata in 2005. In Europa Centrala si de Vest, marca este reprezentata de o retea formata din 2.500 de centre de vanzari si service. Gama Chevrolet cuprinde autovehiculul de oras Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan si hatchback, modelul compact Cruze sedan si hatchback, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro si Corvette, precum si Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. In 2012 Chevrolet lanseaza modelul Cruze station wagon si modelul sedan de clasa medie Malibu. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet accesand Chevrolet.Media.ro sau www.chevrolet.ro
Distribuie pe Facebook
mai multe