Cine ar fi crezut? Noua masina de la FORD are o cutie identica cu cea montata de Mercedes pe AMG GT!

Cine ar fi crezut? Noua masina de la FORD are o cutie identica cu cea montata de Mercedes pe AMG GT!
  • Noul Ford GT are o cutie identica cu cea oferita de Mercedes AMG
  • Ambele transmisii fac parte din seria 7DCL750 de la Getrag
  • Unitati similare folosesc si modelele Ferrari 458 & California
Distribuie pe Facebook

In afara faptului ca ambele vin cu patru roti si o cabina care ofera spatiu pentru doar doua persoane, intre noul Ford GT si un Mercedes AMG GT nu pare sa existe niciun fel de asemanare. Dar oare asa sa si fie?

Fie ca este vorba despre motorul care scoate chiar si 585 de cai putere dintr-o capacitate cilindrica de numai patru litri, fie ca discutam despre consola centrala stilizata asemeni propulsorului indesat sub capota, adevarul este ca noul Mercedes AMG GT stie cum sa impresioneze. In plin trafic sau, de ce nu, la semafor.

De curand insa, cutia de viteze a devenit cel mai interesant element din dotarea automobilului german - disponibil la vanzare si pe piata din Romania, la preturi incepand de la aproape 118.000 de euro. Si totul dupa ce presa a descoperit ca transmisia, de tip DCT, este folosita si de proaspat (re)lansatul Ford GT.

O unitate de Getrag, proiectata sa duca pana la 750 Nm, aceasta se regaseste inclusiv in echiparea unor modele de la Ferrari, precum California sau 458. Cu toate ca nu mai conteaza la momentul de fata, o solutie similara a fost aleasa de Mercedes si pentru livrarea puterii maxime catre puntea spate a vechiului SLS.

Revenind insa la noul AMG GT si proaspat (re)lansatul Ford GT, ambele sportive folosesc exact aceeasi varianta a cutiei 7DCL750. In libera traducere, este identic chiar si raportul fiecarei trepte de viteza, respectiv cel final, dupa cum vei vedea cu proprii tai ochi in urmatorul tabel, realizat de publicatia Road and Track.

Singura diferenta notabila consta in pretul de achizitie al transmisiei, care difera de la model la model. Aproape 15.000 de dolari este suma pe care proprietarul automobilului german de inalta performanta trebuie sa o plateasca pe aceasta, in timp ce unitatea Getrag il va costa pe posesorul sportivei americane...

... mai mult decat dublu. In cazul in care cutia originala a proaspat (re)lansatului Ford GT se va defecta, costul uneia noi va fi de 32.324 de dolari (aparent, nota de plata scade cu 5.000 de dolari daca clientul o da la schimb pe cea veche).

Cutie Ford GT si Mercedes AMG GT

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Noiembrie 2018