Colectia BMW Art Cars poate fi de acum admirata online

Colectia BMW Art Cars poate fi de acum admirata online
BMW a anuntat astazi cu mare fast ca a lansat un site special dedicat colectiei de masini BMW Art Cars. Mai exact, este vorba de toate masinile care au fost pictate de artisti renumiti si care acum se gasesc in muzeul BMW. Insa daca pana acum era imposibil ca toate cele 17 BMW-uri artistice sa fie laolalta, din cauza participarii la diverse expozitii, iata ca acum fanii marcii bavareze le pot admira intr-un tur virtual online.
Distribuie pe Facebook

Ideea de a transforma masinile BMW in piese de arta a venit in anul 1970 si a fost pusa in practica in 1975, cu masina de curse 3.0 CSL creata de americanul Alexander Calder. Pana in prezent, 17 masini speciale, precum BMW M1, BMW M3, BMW CSL, V12 LMR, M3 GT2, 850 CSI, Z1 si multe alte modele au fost transformate in adevarate picturi pe 4 roti de catre artisti iscusiti.

Masini normale, de serie, cum ar fi seria 7 730 sau seria 5 535i, dar si prototipuri sau masini de curse care au participat chiar in cursa de la Le Mans, au fost pictate si transformate in obiecte de arta cu o valoare inestimabila. Fiecare masina spune cate o poveste aparte, asa cum a fost gandita de catre pictorul sau.

Noul site lansat de Muzeul BMW ne arata toate cele 17 exemplare din colectie, cu detalii si fotografii detaliate. In plus, masinile pot fi admirate fie in poze statice, fie prin intermediul unor filme.

Ultima masina a fost creata in 2010 si a fost lansata public pe 2 iunie. Este vorba de un M3 GT2 care a participat la cursa Le Mans. Designerul este Jeff Koons.

Adresa la care galeria cu BMW-uri artistice de colectie poate fi admirata este: http://www.bmw-artcartour.com/index.html

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2011