Compania Caparo in pragul falimentului, dupa ce presedintele firmei s-a sinucis

Compania Caparo in pragul falimentului, dupa ce presedintele firmei s-a sinucis
  • Caparo T1, cea mai rapida masina de pe circuitul Top Gear
  • Varianta Evolution de 700 cp
  • Pretul, peste 300.000 de Euro
Distribuie pe Facebook

Cu totii ne aducem aminte de Caparo T1, acea masina care a bagat pur si simplu spaima in Jeremy Clarkson in cadrul emisiunii Top Gear. O masina cu doua locuri, dar mai degraba monopost decat vehicul de strada. Si totusi, masina era una street-legal... Acum, compania se apropie de faliment cu pasi repezi.

Acea hipermasina numita initala Freestream T1, dar ulterior vanduta drept Caparo T1, este probabil populara prin prisma emisiunii Top Gear. Atunci cand a scos cel mai bun timp posibil de pe lista recordurilor pe circuitul emisiunii, batand cele mai scumpe supercaruri cu peste 10 secunde cu Stig la volan. Mai mult, acest vehicul interesant, condus si de Jeremy Clarkson, era un fel de monopost de Formula 1 pe care il putea cumpara oricine...

Caparo T1 a fost dezvoltat de inginerii care au realizat si celebrul McLaren F1. Si cu o greutate de 550 kg si o putere de 575 cp, avand de doua ori mai bun raportul putere/greutate decat Bugatti Veyron, reusea niste acceleratii ametitoare: 2.5 secunde pana la 100 km/h si 4.8 secunde acceleratie pana la 160 km/h, avand o viteza maxima de 322 km/h. Si asta datorita motorului V8 de 3.5 litri special conceput pentru competitii...

Caparo T1

Masina s-a vandut insa si intr-o varianta numita Caparo T1 Evolution, cu motor de 700 cp. Cu cifre insa necunoscute si probabil extreme, putand chiar sa fie cea mai rapida masina de serie din lume... Din pacate insa, aceasta istorie scurta a lui Caparo, s-a sfarsit trist.

Compania Caparo Vehicle Technologies facea parte dintr-un grup mai mare. Caparo este o companie care se ocupa in principal cu productia si prelucrarea metalului. Din pacate, aceasta companie a intampinat dificultati si, recent, a intrat in faliment, lasand fara loc de munca sute de angajati. Angad Paul, presedintele companiei, din cauza colapsului financiar, s-a sinucis astazi, luni 16 noiembrie, aruncandu-se de pe o cladire londoneza. Avea 45 de ani.

Caparo T1

Acum, situatia companiei Caparo ramane sub semnul intrebarii, cat despre partea care se ocupa de au

tomobile se pare ca va trece in istorie. Adica autoritatile o vor inchide, daca nu cumva se gaseste cineva sa cumpere numele si afacerea. Acest lucru este insa putin probabil, tinand cont de datoriile companiei si numele care nu este unul foarte cunoscut.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Caparo T1
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 16 Noiembrie 2015