Cu benzina de curse scoate 840 CP. Ce se intampla daca soferul alimenteaza cu benzina de la pompa

Cu benzina de curse scoate 840 CP. Ce se intampla daca soferul alimenteaza cu benzina de la pompa
  • Noul Dodge Challenger Demon ofera un motor V8 de 6.2 litri
  • Unitatea supraalimentata dezvolta 840 CP cu benzina de curse
  • Puterea scade la 808 CP la alimentarea cu carburant de la pompa
Distribuie pe Facebook

Spre deosebire de cele mai multe dintre automobilele de serie, noul Dodge Challenger Demon iese de pe linia de asamblare alaturi de un buton magic, care ii permite soferului sa aleaga daca ruleaza pe benzina normala, de la pompa, sau... benzina de curse.

Atunci cand este alimentat cu carburant racing, motorul V8 de 6.2 litri ascuns sub capota dragster-ului omologat pentru a putea circula pe drumurile publice fara a incalca legea produce nu mai putin de... 840 CP. Suficient pentru a sprinta de la 0 la 96 km/h in doar 2.3 secunde si, totodata, a parcurge sfertul de mila in exact 9.65 secunde, potrivit americanilor.

Ce se intampla insa in cazul in care benzina de curse nu este disponibila in zona, iar soferul trebuie sa alimenteze automobilul cu benzina de la pompa? Ei bine, dupa cum insusi Dodge sustine, valoarea de 840 CP despre care discutam anterior coboara pana la 808 CP, in timp ce cuplul de 1.044 Nm ce trebuia mentionat o idee mai sus devine brusc... 972 Nm.

Repetam, nu am scos noi nimic din burta, ci acestea sunt spusele companiei americane. Spuse pe care unul dintre proprietarii modelului Challenger Demon nu a vrut sa le ia de bune, astfel ca dragster-ul omologat pentru a putea circula pe drumurile publice fara a incalca legea a fost alimentat cu carburant... normal si apoi urcat pe dyno pentru masuratori.

In configuratia respectiva, puterea maxima inregistrata la roti a fost de 724 CP. Drept urmare, fie vorbim despre o pierdere foarte mica, de numai 10%, fie... motorul V8 de 6.2 litri despre care discutam la inceputul acestui material este mai puternic in realitate decat teoretic.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 Decembrie 2017