Cu cine se ia la tranta Dacia Duster pe Pikes Peak? O masina de 1300 cp...

Cu cine se ia la tranta Dacia Duster pe Pikes Peak? O masina de 1300 cp...
Pe traseul muntos de la Pikes Peak, recordurile nu se vor opri niciodata. Cam asta incearca si Paul Dallenbach cu al sau prototip de 1300 cp. Daca anul trecut, masina lui de doar 745 de cp nu a putut tine pasul cu Suzuki SX4 si Genesis PM850, anul acesta va veni cu cateva modificari in plus. Rezultatul? 1307 cp si un cuplu de 1600 Nm. Dar oare sa fie suficienti incat sa spulbere si Dacia Duster Pikes Peak?
Distribuie pe Facebook

Nu demult, JP Dayraut si Dacia anuntau oficial lansarea unui prototip de Dacia Duster cu motor de Nissan GT-R, special realizat pentru a incerca depasirea unui record in cursa de coasta de la Pikes Peak. Insa acum, vazand prototipul lui Paul Dallenbach cu ai sai 1300 cp, ne intrebam vrand-nevrand daca nu cumva cerem prea mult de la micutul Duster...

Anul trecut, Paul Dallenbach regreta ca nu a putut sa tina piept celor doua masini din grupa Unlimited, cea mai extrema grupa, in care este posibila depasirea recordurilor absolute si a barierei de 10 minute. Cei 745 de cp de atunci nu au fost suficienti pentru a rivaliza cu Tobuhiro Tajima si al sau Suzuki SX4, si nici cu Rhys Millen la volanul lui Genesis PM850.

Insa anul acesta, pe 26 iunie, va fi marele test al acestui monopost realizat special pentru acest traseu. In plus, masina are acum nu mai putin de 1307 cp oferiti de doua turbine gigantice marca Banks. Mai mult, echipa lui Dallenbach este una mica, cu buget redus, nu este o echipa sponsorizata de un producator, ca in cazul lui Suzuki. Dar stati asa! Am uitat de Dacia Duster de 850 cp! Tot atunci, pe 26 iunie, vom vedea de ce e in stare si prototipul autohton, care, cu putin noroc si indemanare multa, va duce numele marcii romanesti pe cele mai inalte culmi ale motorsportului mondial.

Prototip Pikes Peak de 1300 cp

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 2 Iunie 2011