Cum arata noul Icona Vulcano, supercarul hibrid de 950 cai putere

Cum arata noul Icona Vulcano, supercarul hibrid de 950 cai putere
2013 se anunta a fi anul de glorie al industriei supercarurilor. Astfel, dupa lansarea modelelor Ferrari LaFerrari, McLaren P1 si Koenigsegg Hundra, segmentul automobilelor de inalta performanta ne face acum cunostinta cu un model mai putin cunoscut, insa cel putin la fel de impresionant.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala weekendul acesta, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, noul Icona Vulcano se remarca printr-un design exterior oarecum familiar, ce imprumuta numeroase detalii estetice de la supercaruri consacrate precum Ferrari California, Ferrari 599 GTB, Ferrari F12 Berlinetta si chiar Lexus LFA. Cu toate acestea, nu aspectul vizual este punctul forte al acestui automobil construit in Italia.

Icona Vulcano

Proiectat in colaborare cu Claudio Lombardi - fostul director al departamentului tehnic din cadrul Ferrari, noul Icona Vulcano este disponibil in doua versiuni diferite de motorizare, prima dintre acestea fiind propulsata de o combinatie dintr-un V6 twin-turbo, plus o pereche de motoare electrice, ce ofera un total de aproximativ 870 CP. Intreaga putere este livrata in cazul de fata tuturor celor patru roti, lista cu specificatii gazduind astfel performante dintre cele mai impresionante, precum acceleratie de la 0 la 100 km/h in 2.9 secunde, acceleratie de la 0 la 200 km/h in 8.9 secunde, respectiv viteza maxima de 350 kilometri pe ora.

Icona Vulcano

Cea de-a doua varianta de motorizare pune la dispozitia viitoriilor cumparatori o combinatie realizata dintr-un propulsor V12 si numai un motor electric, combinatie ce se traduce printr-un total de 950 cai putere transmisi exclusiv rotilor posterioare. Drept urmare, in aceasta situatie, primii 100 km/h vin dupa circa trei secunde, in timp ce pentru acceleratia de la 0 la 200 km/h sunt necesare undeva in jurul a 9.2 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, si de-aceasta data avem de-a face cu o incursiune a vitezometrului pana la pragul celor 350 kilometri pe ora.

Icona Vulcano

Informatiile cu privire la o versiune de productie lipsesc cu desavarsire la acest moment, noul Icona Vulcano urmand a fi cel mai probabil nevoit sa se multumeasca doar cu statutul de unicat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 Aprilie 2013